Mélyebb lehet a probléma gyökere, mint gondolnánk.

Az elmúlt időszakban egyre kevésbé bízhatunk meg a Google keresőjében. Pár héttel ezelőtt az MSI Afterburner került középpontba a híroldalakon. Nem véletlenül, hiszen ebből a segédprogramból terjed a legtöbb vírusos változat az interneten. A felhasználók pedig előszeretettel preferálják a keresők által kidobott találatokat, a hivatalos weboldalak felkeresése helyett.

Ezúttal az AMD driverekkel kapcsolatban merültek fel aggályok. A történet ezúttal is hasonló menetet követ. Több felhasználó is panaszkodni kezdett, hogy az AMD Software feltelepítése után furán viselkedik a számítógépük. Belassult, akadozó, sok esetben teljesen kifagyó rendszerekről érkeztek beszámolók. Szerencsére a közösség hamar rájött, hogy a fenti módszert követve, különféle kártevőkkel teletűzdelt verziók kezdték ellepni a világhálót.

Careful of this site pretending to be amd from pcmasterrace

Egyszerű a megoldás: mindig a hivatalos weboldalt használjuk!

Jól látható, hogy a kártékony változatok mögött álló fejlesztők még fizettek is a Google-nek, hogy az első helyre dobja ki őket az oldal. A felhasználók jelentős része gondolkodás nélkül kattint és máris megtörtént a baj. A hardvertulajdonosok felelősségén kívül felmerülhet a keresők felelőssége is, hiszen látszólag ellenőrzés nélkül hagyják jóvá az ilyen jellegű hirdetéseket. A legjobb és legegyszerűbb megoldás továbbra is a hivatalos weboldalak használata, melyekkel biztosan nem telepítünk fel semmilyen vírust a gépünkre. AMD driverek esetében a gyártó hivatalos Support oldalát kell felkeresnünk, majd a megfelelő modellt kiválasztva csak le kell töltenünk az illesztőprogramot.

Lassan jönnek le a játékok? – Így gyorsíthatsz a Steam letöltésein

×