Hatalmas hackertámadás érte a leginkább a Steamről és a CS:GO-ról ismert Valve céget. Nagy a baj.

Nemrég a PCFórum is beszámolt arról, hogy igen komoly hackertámadás érte a Valve szervereit, aminek során igen ismert és fontos játékok titkos fájljai kerültek fel az internetre. A Valve, mely bár leginkább a Steam kapcsán ismert, olyan sikerjátékok fejlesztője és kiadója is, mint a Counter-Strike, a Half-Life vagy a Portal.

A játékok egy-egy fontos eleme került fel az internetre.

A szivárgás során persze nem csak az említett három játék, de olyan címek titkos elemei is kiszivárogtak, mint a Team Fortress 2 vagy Left 4 Dead korai változatának fejlesztési elemei. Nemrég egy több mint 61 GB-os mappa került ki a netre, amiben a játékokban megjelenő karakterek, fegyverek, 3D-s modellek, textúrák, sőt animációk, pályák vannak.

 

Az egész szivárgás legérdekesebb része, hogy a fájlokból az is kiderül, hogyan épültek fel a játékok a fejlesztés során, sőt láthatunk olyan elemeket, melyek végül nem kerültek be a játékokba.

 

Egyelőre egyébként nem úgy tűnik, hogy a Valve különösebben izgatott lenne a szivárgás kapcsán. Még nem lehet tudni, hogy milyen lépéseket terveznek, ahogy azt sem, hogy a cég számára mennyire fontosak ezek az egyébként régebbi fájlok. Ami a nagyobb baj, hogy ha ezeket a fájlokat el tudták lopni, akkor valószínűleg van egy igen fontos biztonsági rés, ami komoly gondot is okozhat a Valve számára, sőt akár a Steam felhasználók számára is.

Ezt láttad már?

Mégse kap életfogytiglant – Ezra Miller maradhat a Flash

 

×