Az iPhone 7 megoldását gondolnák tovább.

Nem titok, hogy az Apple általában szeptemberben leplezi le az új telefonjait. Nagy eséllyel idén sem lesz ez másképp, ehhez azonban az év ezen szakaszában már véglegesíteni kell a hardveres terveket. Azt már szinte biztosra vehetjük, hogy az összes új iPhone modell USB-C-vel érkezik. Úgy tűnik azonban, hogy messze nem ez lesz a legszembetűnőbb változtatás.

Az elmúlt napokban rengeteg pletyka érkezett az Apple termékeivel kapcsolatban. Többek között azt is megtudtuk, hogy milyen felszereltséggel és tulajdonságokkal debütálhat az almás AR/VR szemüveg. Pár nappal ezelőtt az iPhone szivárgások nagy mestere, Ming-Chi Kuo osztott meg néhány friss és ropogós információt.

Búcsút mondhatunk a fizikai gomboknak?

Elsőre talán elképzelhetetlennek tűnik a fenti kijelentés, pedig valójában már az iPhone 7-tel megkezdődött ez az irány. Az addig teljesen fizikai Home gombot felváltotta egy új megoldás. Ez a gomb már fizikailag nem nyomódott le, csupán a haptikus visszajelzés hitette el ezt velünk. Hasonló megoldásokkal találkozhatunk a MacBookok touchpadjein is.

Az Apple ezt a megoldást vezetné át a kikapcsológombra, illetve a két hangerőszabályzóra. Ennek a legnagyobb nyertese a Cirrus Logic cég lehetne, amely analóg, vegyes jelű és audio DSP integrált áramkörökre specializálódott. Amennyiben a felhasználók pozitív visszajelzéssel szolgálnak, akkor később Apple Watch és iPad Pro modellekben is találkozhatunk a megoldással.

Forrás: Ming-Chi Kuo / HVG

Mindenki megnyugodhat: már gyártják az iPhone 15-öt

×