Közel két hónapnyi egyeduralom után letaszították a Netflix trónjáról Wednesday-t.

A Netflix egyik legnézettebb sorozata lett az Addams Family legidősebb csemetéjét főszerepbe állító Wednesday, ami a november 23-i premierjét követően több héten keresztül uralta a streaming szolgáltató nézettségi listáját. Bár közben megjelentek a palettán ígéretes kihívók, mint az időközben elkaszált 1899, a Megzsarolva, vagy az Emily Párizsban legújabb évada, de végül egyiküknek sem sikerült a mogorva gót tinilányt letaszítani a trónjáról.

A Wednesday magabiztosan lett a Netflix történetének 3. legnézettebb műsora, ami a hatodik hetében is 103 milliós megtekintéssel totálisan ledominálta a mezőnyt. Aztán eljött az újabb év, vele pedig újabb sorozatok jelentek meg, melyek képesek voltak arra, ami eddig senkinek:

közel két hónapnyi uralom után megelőzték Wednesday-t.

A Netflixen jelenleg, január 2. és 8. között a néhány napja, egészen pontosan január 5-én felkerült Ginny és Georgia második etapja vezeti a globális heti nézettséget, egészen szédületes 180 milliós indítással. Ennyit egyébként a Wednesday a 4. hetében produkált, de még így is messze lekörözi az összes eddigi kihívót.

A romantikus tinivígjáték sorozat egy szabad szellemű anyukáról, Georgiáról, és gyerekeiről, Ginny-ről és Austinról szól, akik az új élet reményében új városba költöznek. A beilleszkedés azonban sokkal nehezebben megy, mint azt remélték, és hát a 16 éves Ginny sem könnyíti meg a dolgokat.

 

A második legnépszerűbb sorozat a világon, amelynek sikerült a Wednesday fölébe kerekednie, a január első napjával érkezett Kaleidoszkóp, amit több mint 112 millió alkalommal indítottak el az előfizetők. Ez egy igen csavaros heist történet, ami egészen érdekes módon dolgozza fel a cselekményét: a Netflix szerint ugyanis a részeket bármilyen sorrendben meg lehet nézni, sőt, kifejezetten erre biztatják a nézőket is.

Az epizódokat valóban bármilyen sorrendben el lehet indítani, melyeknek nem is adtak hagyományos címeket, csupán színek alapján dönthetünk éppen melyikbe ugrunk bele. Elsőre talán furcsának hathat a koncepció, de valóban érdemes tenni vele egy próbát.

 

A magyar nézőknél egyébként egy kissé másképp alakult. A magyar előfizetők bár mindkét sorozatot imádják, a Kaleidoszkóp nálunk „csak” a harmadik helyet tudta megcsípni, így a második legnézettebb széria (a Ginny és Georgia mögött) a Férjem nevében lett, ami nem egy átlagos bosszútörténetet mutat be. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Wedneyday idehaza a negyedik helyre csúszott.

Kép: Netflix

Érdekesen alakul a nézettség a többi szolgáltatónál is!

A Flix Patron nézettségmérő szolgáltató statisztikái szerint az HBO Maxon az elmúlt héten új erőre kapott a Trónok harca, ami messze a platform legnézettebb sorozata lett ismét. Mögötte a The Walking Dead érkezik, ami épp az utolsó évaddal búcsúzik a még kitartó rajongóktól, míg a harmadik legnépszerűbb sorozat a Winchesterék lett, ami az Odaát előzmény spin-offja.

Ez a toplista egyébként sanszosan alaposan át fog alakulni a következő hetekben, január 16-án ugyanis bemutatkozik minden idők egyik legambiciózusabb videojáték-adaptációja, a The Last of Us, ami az előzetes kritikák alapján már most az év egyik legjobb sorozata lehet.

Kép: Flix Patrol

A Disney+-on még érdekesebben alakultak január második hetének a nézettségei, ugyanis itt is régebbi sorozatokat pörgettek leginkább az előfizetők. A platform legnézettebbje például a Family Guy lett, utána a Grace klinika következik, aztán pedig a Gyilkos elmék. De lejjebb sem sokkal másabb a helyzet, hiszen olyan kultikus szériák is akadnak itt, mint a Modern család, a Született feleségek, az Így jártam anyátokkal, a Dr. Csont, vagy a Szökés.

Az egyetlen új tartalom a Disney+ legnézettebb sorozatai között az animációs Star Wars: A Rossz Osztag, de az is „csak” a 9. helyre elegendő nézettséget hozott a klasszikusokkal szemben. Nem mellesleg ez az egyetlen Disney saját gyártású műsor is a listán.

Kép: Flix Patrol

Az Amazon Prime Videóról szinte köztudott, hogy az elérhető streaming szolgáltatások között Magyarországon ennek van a legkevesebb előfizetője. Ez azért is érthetetlen, mert kifejezetten sok és jó minőségű saját gyártású sorozatot kínálnak, mindösszesen alig havi 1000 forintért. Tartalmi mennyiségben nem nagyon maradnak le az HBO-Disney párostól, bár az tény, hogy kevesebb a jó nevű, ismert címük.

De mégis; itt fut a The Boys, ide került fel a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi, illetve az Invincible is. Emellett olyan izgalmas sorozatok is futnak a Prime-on, mint a John Krasinski-féle Jack Ryan, vagy mint a Reacher, a The Terminal List, illetve a Carnival Row. Ezek mindegyike toplistás tartalom, és mind Amazon saját gyártás. Január eddigi legnézettebb sorozata egyébként a 6-án indult The Rig, ami egy kifejezetten izgalmas misztikus thriller.

A Netflix mellett egyébként a Prime Videón nézik a legtöbb saját gyártású tartalmat.

Kép: Flix Patrol

Ezt is érdemes elolvasnod:

Brutális évnyitás – Íme az összes film és sorozat, ami januárban jön a Netflixre

 

×