A Netflix-előfizetők több ezer forintot spórolhatnak 2022 egyik legjobban sikerült játékán, ami sokakat visszarepít a gondtalan gyerekkorba.

Bár nem ettől a címtől voltak hangosak a videojátékos díjátadók, mégis 2022 egyik legjobb programját tisztelhetjük a TMNT: Shredder’s Revenge című Tini Ninja Teknőcök-játékban. Ez pedig azért is nagy szó, mert ahogyan előtte a Mirage Studios, úgy 2009 óta a Nickelodeon is csak úgy ontja magából a TMNT cuccokat, csak hát minőségben ritkán sikerült egyáltalán egy jót összehozni.

A Shredder’s Revenge azonban nem csak, hogy jó lett, hanem egyenesen zseniális, pedig nem tett mást, csak visszatért az alapokhoz. Ez a TMNT ugyanis egy oldalnézetes klasszikus beat’em’up, vagyis szépen gyalogolgatunk a Teknőcökkel, és mindenkit laposra verünk, aki csúnyán néz.

Ezt mondjuk néha nehéz megmondani a pixealarcok sűrűjében, mégis annyira remekül sikerült, annyira jól nyúl bele a rég letűnt műfajba, itt-ott hozzáigazítva azt a modern korhoz, és adaptálja a mutáns páncélosok kalandjait, hogy a legtöbb helyen játszi könnyedséggel facsarta ki a kritikusokból a 9-es és/vagy 90%-os értékeléseket.

A TMNT: Shredder’s Revenge viszonylag még friss darab, hiszen 2022. júniusában jelent meg csak konzolokra és PC-re, amiért még így is jutányos 25 eurót, kb. 10.000 forintot kérnek. Nincs vita, abszolút megéri a pénzét, most viszont nagyon sokak előtt nyílt meg a lehetőség, hogy teljesen ingyen, az elejétől a végéig végigjátsszák.

A mai napon a Netflix gondozásában mobilplatformokra, Androidra és iOS-re is megjelent, ami azt jelenti, hogy az előfizetők teljesen ingyen megkapják.

Ehhez nem kell mást tenni, mint megnyitni a Netflix mobilos alkalmazását, majd az alsó manüsávban kiválasztani a Játék rubrikát. Itt szinte azonnal meg fogjuk találni a TMNT-t, amire bökve automatikusan átkerülünk a Play vagy az App Store felületére, ahonnan pikk-pakk letölthetjük. Ezután már közvetlenül az appból is indítható lesz.

De nem ez az egyetlen értékes játék a Netflix Gaming kínálatában.

Decemberben bekerült a Twelve Minutes című nagyon erős narratív, időhurkos kalandjáték, amiben James McAvoy, Daisy Ridley és Willem Dafoe is megszólaltat főbb szereplőket. Novemberben egy másik 2022-es kiválóság, az Immortality-nek is örülhettünk, amiben egy színésznő eltűnésének ügyét kell felgöngyölítenünk, míg októberben az elmúlt évek egyik legjobb indie játékát, a Spiritfarert is megkapták a Netflixesek.

Ha pedig bővebben érdekel a Netfilx Gaming egyre színesebb és nívósabb kínálata, akkor az alábbi cikket érdemes lehet átnyálaznod:

Netflix-előfizető vagy? – 43 remek játékkal játszhatsz teljesen INGYEN

 

×