Miközben hivatalos úton támadja a Microsoft és az ActiVision egyesülését, új game-mel is versenyezne a Sony a Call of Dutyval?

Hivatalos, hogy készül egy új RPG a Sony háza táján, amit az XDEV fejleszt, a PlayStation Studios számára, de a japán vállalat még jó ideig nem akart semmit elárulni róla. Most lehet, hogy kénytelen lesz, mert egy rövid videó kiszivárgott belőle – szúrta ki a VGN. A portál annyit már le is nyomozott, hogy

egy külső nézetes, Unreal Engine 5-tel készülő sci-fi shooterre kell számítani.

Forrás: What if Gaming

A témára reagált a Sony ügyekben megbízható szivárogtatónak bizonyult DuskGolem. Mint írta, ennél többet is látott a játékból, és a videó szerinte a fejlesztés korábbi fázisából származik, mert jóval előrehaladottabb állapotnál tart. Ránézésre igaza lehet – már a korai verzióval, mert amíg a videón látható drabális robotszörnyeteg és környezete elég kidolgozottnak tűnik, a karakterünk viszont úgy néz ki, mintha a ’90-es évekből csöppent volna bele a Doom Eternal világába:

 

A játékon a Shadow of the Beast és a Wipeout Omega készítője, az XDEV dolgozik – egy külső stúdióval közösen. Ha mindez igaz, akkor a ma még cím nélküli game a Sony új, élő szolgáltatásokra törekvő stratégiájának része. Ezt erősíti egy korábbi leak is, amiből kiderült, hogy a Guerilla Games többszereplős Horizon játékot kezdett el fejleszteni a cégnek.

Ez se rossz leak, de ezen jobban kihaltunk – KOPP:

MENNYI? Egy leak szerint nem egy, hanem négy új Silent Hill-játékot fejlesztenek!

 

×