Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple arról tájékoztatta a beszállítókat, hogy törölte az olcsó iPhone 2024-es kiadására vonatkozó terveit.

A jelenlegi gazdasági helyzetben bizonyára sokan vannak, akik jól meggondolják, mennyit költenek egy telefonra, amennyiben frissíteni szeretnék iPhone készüléküket. Jó opció lenne ilyenkor a valamivel olcsóbb iPhone SE készülék, ám úgy tűnik, az Apple megszüntetni a következő gyártását, így erről 2024-ben már lemondhatunk. Ming-Chi Kuo elemző korábban azt mondta: a negyedik generációs iPhone SE-t törlik vagy elhalasztják.

Most már határozottan azt mondta: az iPhone SE 4 készüléket törölték.

Egy friss bejegyzésben Kuo azt mondta: az Apple azt tervezte, hogy a negyedik generációs iPhone SE-ben mutatja be az első saját 5G chipet, de ez nem így lesz, mivel a készüléket a jelek szerint törölték. Valószínű, hogy az Apple 2024-ben is a Qualcommra támaszkodik majd az 5G chipek tekintetében, többek között az iPhone 16 széria esetében.

Az Apple az iPhone SE-ben tervezte tesztelni az 5G chipet, mielőtt bevezetné azt az iPhone 16 modellekben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a teljesítmény elfogadható.

„Az iPhone SE 4 törlése jelentősen megnövelte annak az esélyét, hogy a Qualcomm marad a 2024-es új iPhone 16 sorozat chipjeinek kizárólagos beszállítója, ami jobb, mint az a piaci konszenzus, hogy a Qualcomm 2024-ben elkezdi elveszíteni az iPhone megrendeléseket” – mondta az elemző.

Úgy tűnik, hogy nem igazán lesz már olcsó iPhone a jövőben.

Ezt láttad már?

Kapaszkodj meg: Jön az önvezetős babakocsi

 

×