A most zajló CES egyik tévés szenzációja biztosan a dél-koreai gyártó wireless OLED készüléke, ami a maga nemében világelső.

A Las Vegasban zajló szórakoztató elektronikai világkiállításon mutatta be az LG „a világ első wireless OLED TV-jét”, ami 97 hüvelykes képátlójával, vezeték nélküli 4K-s és 120 Hz-es videó, illetve audió jelfogadásával gyakorlatilag feleslegessé teszi a HDMI portokat – legalábbis magán a készüléken.

A tévé az LG saját, Zero Connect névre keresztelt technológiáját használja

írja a PC Gamer. Ez egy külön jeladó doboz, benne az összes szükséges csatlakozással, ami konzolokhoz, PC-hez, vagy más külső csatlakozású berendezéshez kell, de a tévé vezeték nélkül kapcsolódik hangszóró rendszerekhez is.

Forrás: LG

Kizártak gyakorlatilag minden olyan tényezőt (az áramellátáson kívül), amihez vezeték kell,

így a hatalmas, 246 centiméteres képernyő teljesen szabadon elhelyezhető bárhol a szobában, anélkül, hogy egy kicsit is függő helyzetbe kerülnénk a kábelezéstől.

 

A Tom’s Guide egyébként azt is megírta, hogy a három HDMI 2.1-es és két USB porttal, valamint optikai kimenettel, Ethernet és coax csatlakozóval rendelkező Zero Connect kábelbox egészen távol,

akár kilenc méterre is lehet a készüléktől a zavartalan jelfogadáshoz.

A becsületes nevén LG Signature Series M3 OLED TV egészen fejlett hangvezérléssel is rendelkezik: 20 ms-os válaszidővel váltogatunk például a bemenetek között, és ez, valamint a szokásos OLED-ekhez képest akár 70 százalékkal fényesebb kép vagy a szinte résmentes falra simulást biztosító „One Wall Design” várhatóan a végleges változatban is benne marad.

Bár apró módosítások történhetnek, a kereskedelmi forgalomba kerülő konfigurációban tuti, hogy megőrzik a 4K/120 Hz-es tulajdonságokat, ami remek hír. Az viszont nem, hogy egyelőre gyártás előtt áll, így az LG megjelenési dátumot és hivatalos árat sem hozott nyilvánosságra – viszont az Android Authority megszellőztette, hogy ők 25 ezer dolláros, vagyis több mint 9 millió forintos árcéduláról tudnak. Jézus…

Azért gyorsan megmutatjuk a másik végletet is:

Nem a méret a lényeg – Megszületett a világ legkisebb OLED tévéje

 

×