A Valorant East: United egy hivatalos Riot szervezésű kupasorozat, ahol Európa keleti országainak csapatai mérhetik össze tudásukat minden hétfőn, kedden és szerdán 18:00-tól.

Már javában tart a Valorant East: United, melyet te is figyelemmel kísérhetsz a Leet Esport Twitch csatornáján, természetesen magyar kommentárral. Az első szakasz liga rendszerben működik, a heti selejtezők három napon át tartanak, amelyből minden héten egy csapat kvalifikálja magát a havi döntőre. Innen a bejutott csapatokból csak kettő juthat tovább a szezon döntőbe, ahol a győztes egészen a második szakasz helyszíni LAN rendezvényéig lőheti magát. Természetesen a továbbjutások mellett pénzdíjazásban is részesülnek a helyezéseket elérő csapatok.

Így alakult a magyar csapatok küzdelme az első héten.

A versenyzők a végén persze pénzjutalomban is részesülnek majd. Mielőtt megnézzük, hogyan zajlott az első hét, íme a díjazás:

Heti kupa díjazás:

  • 1. 400$ + hely a havi döntőre
  • 2. 200$
  • 3. 90$

Havi kupa díjazás:

  • 1. 600$ + hely a szakasz döntőre
  • 2. 300$ + hely a szakasz döntőre
  • 3. 100$

Szakaszdöntő díjazás:

  • 1. 5000$ + lan döntőre hely 2.szezon-2.szakasz
  • 2. 1500$
  • 3-4. 500$

Az első héten 10 magyar érdekeltségű csapatot követhettünk nyomon BO3-as mérkőzések során, nézzük hogyan teljesítettek.

Első nap (TOP 128-32):

Az összesen 7 fordulóból álló verseny ezen a napon egészen a 3. fordulóig tartott, ahol rögtön 6 magyarokból álló csapattól vettünk búcsút, így ők top 32-ig jutottak.

A tigene által vezetett Lenovo Honvéd; mixként megalakult KOLLEGIUM; a cseh East Leftovers kiegészülve szimpli és Barcode személyével;  illetve a nemrég leszerződött Grindmore csapata viszont sikeresen vette az akadályt.

Második nap (TOP 16):

Kezdésnek Lenovo Honvéd – KOLLEGIUM összecsapásnak lehettünk szemtanúi, ahol első pályán, Havenen teljes dominanciát mutatott a Honvéd és 13-1-re zárták a mérkőzést. Ezt követően Ascentre mentünk. Bár a körök szorosabbak voltak, a KOLLEGIUM csapata elhullott egy 13-8-as vereség után.

Ezt követően a Lenovo Honvéd a Grindmore csapatával mérte össze tudását. A három pályán át tartó küzdelemből az első pálya Haven, a Lenovo Honvédnél landolt, de a Grindmore fel tudott állni és végül Breezen és Ascenten is győzedelmeskedni tudott.

Eközben az East Leftovers – armani briefs meccsen egy szoros Haven után, egy sima Icebox győzelemmel jutott tovább az armani briefs, így kiejtve a 4. fordulóban az East leftoverst.

Tehát az egyetlen magyar csapat akik bejutottak a 3. napra, a Grindmore együttese volt.

Harmadik nap (TOP 4):

Az elődöntő Havenen egy Grindmore – armani briefs mérkőzéssel vette kezdetét. A félidei 5-7-es fordulással igen szorosnak kialakult meccset végül az armani briefs húzta be 13-7-re.

Innen Pearl-re vettük az irányt, ahol gyönyörű egyéni megmozdulások után 9 kört támadott a Grindmore, majd 13-6-ra be is tudta fejezni azt. A decider Ascent lett, egy erősen defendereknek kedvező pálya. Itt 3 kört tudott támadni a magyar gárda, ami után nagy szükségük volt a pisztoly-körre, hogy vissza tudják hozni magukat a mérkőzésbe. Ez végül nem jött össze, így 13-4-es vereséggel esett ki a Wheelzonfire, Truve, s4id, oli, kriszgod ötösből álló Grindmore.

Eközben a másik ágon az Incognito és a Szach Mat mérte össze tudását, melyből a lengyel Incognito jött ki győzedelmeskedve 2-1-es állással.

A döntő így az armani briefs és az Incognito között került megrendezésre. Rögtön kezdetét is vette az Icebox ahol egy 0-6-os indítás után taktikai szünet segítségével fel tudott állni az Incognito csapata és egy fegyelmezett támadó oldallal 13-9-re nyerték a pályát.

Ezután Fracture következik ahol a két csapat karakterei között csupán Killjoy és Cypher volt a különbség. A szoros mérkőzésből végül az armani briefs jött ki jobban 13-10-es állással és így deciderként ismét Ascentre vettük az irányt. Itt Daisuke kimagasló teljesítménye végül győzelemhez segítette csapatát és így az armani briefs csapata jutott be a hónap végén megrendezésre kerülő döntőbe.

Akár ti is részt vehettek a jövő heti VALORANT EAST: UNITED kupáján, amire itt tudtok jelentkezni, reméljük minél több magyar csapat fog részt venni!

Kövesd a meccseket hetfőn, kedden és szerdán 18:00-tól a Leet Esport Twitch csatornáján!

Ezt láttad már?

Íme Lotus – Közelebbről is megismerhetjük az új Valorant pályát

 

×