Ha már úgyis gyúrsz, legyen dupla haszon: így töltheted fel a körülötted lévő kütyük akkumulátorát a pedálos irodai asztallal.

Az eszközt az Acer szabdalmaztatta, eKinekt BD3 néven, ami tulajdonképpen egy szobakerépárral kombinált íróasztal, benne töltési lehetőséggel – a laptopod, okostelefonod vagy más eszközöd számára. A berendezést a most kezdődő CES 2023 szórakoztató elektronikai szakkiállításon, Las Vegas-ban mutatják be – azt az irányt erősítve, hogy a vállalat egyszerre akar ügyelni a felhasználói egészségére és a sokoldalú munkakörülményekre.

Az Acer egy fitnesz kerékpár és egy okosasztal ötletét gyúrta egybe: előbbi nem csak edzi a usert, hanem áramot is termel számára, hogy a testmozgásból keletkező energiát eszközök töltésére használhassa fel.

Forrás: Acer

A gyártó szerint egy órácskányi kerékpározás – percenként kb. 60 fordulattal – 75 Watt villamosenergiát állít elő. Az akkumulátorok töltöttségi szintje, illetve a valós idejű haladási sebesség és a megtett távolság egy apró LCD kijelzőről olvasható le, ám

van az eszközhöz mobilalkalmazás is, benne további kapcsolódó lehetőségekkel.

Az Acer eKinekt BD3 az Indian Express szerint kétféle módban használható: munkamódban az íróasztal közelebb húzódik az ülő felülethez, így teljesen függőleges helyzetben tekerve használhatjuk, de van sport mód is, amikor bedönthetjük a testünket, akár egy versenykerékpáron. A tökéletes pozíciót mind a nyereg, mind pedig az asztal esetében külön magasságállítással érhetjük el.

 

A dokkolókkal, USB-portokkal és pohárartóval is felszerelt eKinekt BD3-at Amerikában is kissé borsos áron, 999 dollárért (370-380 ezer forintért) dobják piacra, de nekünk, Európában ugyanennyi eurót kell majd leszurkolni érte, ami magasabb, közel 400 ezer forintos vételárat jelent.

Játékkal meg a mentális egészségedet gondozgasd:

Az FPS játékok jótékony hatással lehetnek a mentális egészségre – mondja egy új kutatás

 

×