Az Epic Games nem egy, hanem két kifejezetten remek ingyen játékkal durrantja be a 2023-as esztendőt.

Hogy kinek pontosan mit rakott a karácsonyfa alá a kisjézuska, azt nem tudjuk, abban viszont biztosak lehetünk, hogy az Epic Games Store-nál több ajándékkal senki nem lepte meg a gamereket. A Steam legnagyobb riválisa ugyanis 15 nap leforgása alatt 18 játékkal lepett meg mindenkit és bárkit, aki igényt tartott rájuk.

Az ünnepi jófejkedés utolsó napja december 29. volt, amikor két kifejezetten remek alkotással lepték meg a nagyérdeműt: a Dishonored Definitive Editionnel, illetve az Eximius: Seize the Frontline-nal. Ezek behúzására azonban már nem egy nap, hanem egy hét állt a játékosok rendelkezésére, akik egészen a mai napig, január 5-ig adhatták az Epices könyvtáraikhoz. Délután 5-re fordulva aztán újabb ajándékok érkeztek, melyekkel technikailag megnyitják a 2023-as heti osztogatást.

Az év első ajándékai pedig nem kisebb címek lesznek, mint a kultikus űrszimulátor, a Kerbal Space Program, illetve a középkori Japánba kalauzoló taktikai akció, a Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko’s Choise.

A Kerbal Space Program ingyenességének apropója a hamarosan, február közepén megjelenő második rész lehet, az Epic Games pedig úgy látta jónak, ha még időben elkezdi felkészíteni rá a játékosokat. A Kerbal bár elsőre egy vicces, már-már parodisztikus programnak hathat, valójában azonban egy egészen mély és meglepően valósághű űrszimulátorról van szó.

A játék során a kis, minyonszerű idegen lények űrprogramját kell egyengetnünk, méghozzá a lehető legnagyobb részletességgel. Különböző alkatrészekből nekünk kell megépítenünk egy működőképes (vagy nem) űrhajót, és elvinni a kerbalokat a végtelenbe, és tovább. Természetesen figyelembe véve a valóságon alapuló aerodinamikát és pályafizikát.

A Kerbal Space Program nem egy egyszerű menet, egy vérbeli szimulátor, aminek a végére úgy érezheted magad, mintha a NASA egyik vezetője és Elon Musk lennél egy személyben.

Az űrszimulátort ITT találod ingyen.

 

A Shadow Tactics-ot a rutinos Epices potyázóknak nem kell nagyon bemutatni, hiszen nekik már lehetett szerencséjük az alapjátékhoz. Az Edo-kor Japánjában játszódó önállóan futtatható kiegészítő, az Aiko’s Choise játékmenetében nem sokban tér el attól, azaz itt is az árnyak között lopakodva kell a túlvilágra segítenünk az ellent.

A főszereplő ezúttal a veszélyes Kunoichi, azaz a női nindzsa, Aiko lesz, aki a múltjának árnyaival szemben kell felvegye a halálos pengét. A történet egyébként nem kifejezetten mondható rövidnek, kiegészítőhöz képest kifejezetten tisztes 10-13 óra alatt lehet a végére érni.

A játékot INNEN töltheted le ingyen.

Fontos, hogy az Epic Games ajándékait csak egy hétig, azaz január 12-ig lehet ingyenesen a játéktárakhoz adni, mielőtt ismét fizetőssé válnának, ezután viszont örökre ott is maradnak.

Ezt is olvasd el:

Lesz mit nézni! – Íme az összes létező film és sorozat, ami videojáték alapján készül

 

×