Végre frissült a SYM.GG is.

A Warzone 2.0-t több kritika is érte az elmúlt időszakban a TTK érték miatt. A TTK a Time To Kill rövidítése, azt határozza meg, hogy mennyi idő alatt darálhatjuk le ellenfeleinket az adott fegyverrel. Több TTK érték is tartozhat egy fegyverhez, hiszen teljesen más számokat kapunk, ha csak testre vagy csak fejre célzunk. Létezik olyan módszer is, ahol egy fejlövéssel, aztán testlövésekkel számolnak.

A felhasználók szerint a Warzone 2.0-ben túl alacsony a TTK értéke. Ez azért lehet frusztráló, mert sokkal nehezebben reagálhatunk le egy-egy támadást, még akkor is, ha mi vagyunk a világ legjobb játékosai. A skill gap ennek köszönhetően csökken, sokkal inkább azon múlik a sikeres tűzpárbaj kimenetele, hogy ki vette észre a másikat előbb, nem pedig a célzásunkon. JGOD is megvizsgálta a témakört, felemás eredményeket kapott, ám az vitathatatlan, hogy közelharcban tényleg máshogy viselkedik az új játék.

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés: mely fegyverek gyilkolnak a leggyorsabban?

Szerencsére már ebben is van segítségünk, pár napja a sym.gg weboldala implementálta az összes Warzone 2 / Modern Warfare II fegyvert és azok statisztikáit. Ennek köszönhetően világosan kijelenthető, hogy melyik két fegyver rendelkezik a legjobb TTK értékkel, nem kell a megérzésekre vagy véletlenszerű jósolgatásokra bíznunk magunkat. Két kategóriát érdemes megvizsgálni. A legjobb TTK értékkel rendelkező közelharci fegyvert és a legjobb TTK értékkel rendelkező, mid/long-range választást. Nézzük is, hogy ilyen szempontból melyek a legjobb választások.

A leggyorsabban gyilkoló közelharci fegyver – Chimera

A Season 1 Reloaded frissítés újonca kiváló választás lehet közelharcokban. Kategóriáját tekintve AR, ám SMG tulajdonságokkal és viselkedéssel rendelkezik. A TTK értéke 0.706 másodperc 32 méterig. Önmagában is megállja a helyét, de Sniper supportként is ütős. A kezelhetősége is pazar, így mindenképp érdemes lehet adni egy esélyt az újoncnak. Az alábbi kiegészítőket javasolják mellé:

  • Barrel: 6.5″ EXF Vorpal
  • Muzzle: Kastovia DX90
  • Underbarrel: FTAC Ripper 56
  • Magazine: 45 Round Mag
  • Rear Grip: Bruen Flash Grip

A leggyorsabban gyilkoló long-range fegyver – Raal MG

Senkit nem lep meg, hogy a Warzone 2.0-ben az LMG kategória reneszánszát éli. A sokak által favorizált RPK is ebbe a kategóriába tartozik, ám a statisztikák azt mutatják, hogy a RAAL MG gyorsabban aprítja ellenfeleinket. A halálos LMG fegyver 0.607 másodperces TTK értékkel rendelkezik, egészen 80 méteres távolságig. Természetesen itt már megnehezíti a dolgunkat a fegyver kezelhetősége és a távolságból eredő „eltévedt” lövedékek. Az alábbi kiegészítőket javasolják a fegyver mellé:

  • Muzzle: Nilsound 90
  • Barrel: 21″ EXF Rhino Barrel
  • Optic: Aim OP-V4
  • Underbarrel: XRK Dune Grip
  • Rear Grip: Stip-40 Grip

A TTK értékeket tekintve tehát a fenti választások bizonyulnak a legjobbnak. Sosem szabad azonban elfelejteni, hogy az egyéni preferenciák, skillek és a játékstílusunk is keményen beleszólhat abba, hogy melyik SMG, AR vagy épp LMG illik hozzánk a legjobban. Ennek ellenére nem árt tisztában lenni a metával és a statisztikákkal, hiszen azok sosem hazudnak.

Új pályák, mobilkliens, DLC? – Ez vár ránk 2023-ban Call of Duty fronton

×