Nem fogunk unatkozni.

2022 ősze nagy fordulópont volt a Call of Duty játékosok számára. Októberben megérkezett a Modern Warfare II, mely sorra döntötte a rekordokat a kiadását követően. A battle royale rajongók sem unatkozhattak, hiszen az Activision november 16-án kiadta az ingyenes Warzone 2.0 és DMZ játékmódokat. Az eredeti kliens le is állt pár hétre, majd meglehetősen kiherélt állapotban tért vissza november végén.

2022 decemberének közepén megérkezett a Warzone 2.0 és Modern Warfare II első közös nagy frissítése, mely a Reloaded nevet viselte. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők továbbra is a régi megszokott rendszerben adják majd ki a javítócsomagokat. Minden jövőbeli szezon közepén kapunk egy Reloaded frissítést, melynek köszönhetően 4-5 hetente fejlődhet a főjáték és a két kiegészítő mód. Jól látható tehát, hogy unatkozni nem fogunk, ám felmerülhet a kérdés:

mi vár még ránk 2023-ban?

Warzone 2 x Modern Warfare II Season 2

Nem titok, hogy a fejlesztők már javában készítik elő a Season 2-es frissítést. Az elmúlt napokban egyre több izgalmas hír érkezett mind a Warzone 2, mind pedig a Modern Warfare II-vel kapcsolatban. Vannak olyan általános dolgok, melyeket mindenképp biztosra vehetünk. Ezek közé tartozik a Battle Pass, az új Operatorok, az új Multiplayer pálya vagy épp a friss fegyverek. Úgy tűnik azonban, hogy sokkal fontosabb újdonságok és fejlesztések is érkezhetnek már a február elsején esedékes frissítésben. A legjobb az egészben, hogy a Warzone 2 és a Modern Warfare II rajongók is örülni fognak majd:

  • Minden jel arra mutat, hogy a Modern Warfare II-ben elstartolhat a Ranked mód. A fájlokban már ott vannak a rangok, ahogy az sem titok, hogy a legjobb 250 játékost külön is kiemeli majd a játék. Jutalmak nélkül sem marad senki.
  • A Warzone 2.0 játékosok pedig nagy eséllyel egy új, kisebb, Resurgence pályának örülhetnek. A kialakítása már december elején kiszivárgott, az elmúlt napokban pedig egyre több forrás erősítette meg a februári érkezését. Szükség is van erre, hiszen a felhasználók már ki vannak éhezve rendesen.

A mobilos Warzone

 

Néhány országban már elérhető a Warzone Mobile Alpha változata, ám a globális startra bizony még sokat kell várnunk. A hazai/európai régióban 2023 májusában startolhat majd el a battle royale játék hordozható kiadása. Szoros összefonódás jellemzi majd a két nagy címmel. A Battle Pass előremenetelünk is azonos lesz mindhárom játék esetében. Azaz, ha a mobilos Warzone-ban fejlődünk pár szintet utazás közben, akkor a Warzone 2 és Modern Warfare II Battle Pass is fejlődni fog majd. Minden bizonnyal a kozmetikai tárgyakban is hatalmas átfedésre számíthatunk.

Prémium DLC?

Meglehetősen ellentmondásos hírek érkeztek a 2023-as Call of Duty kiadással kapcsolatban. Jelenleg azonban az a legvalószínűbb, hogy teljesen új címet nem kapunk ősszel. A Sledgehammer Games már javában készíti elő az egyelőre csak Prémium DLC-nek hívott kiegészítőt. Az iparági pletykák alapján rengeteg klasszikus pályát is megtalálhatunk majd a kiegészítőben, ahogy a kozmetikai tárgyak listája is bőséges lehet majd. Egy biztos, hogy tudatos Pay 2 Win szituációra remélhetőleg nem kell felkészülnünk, hiszen az nem igazán tenne jót a cég megítélésének.

Vannak még nyitott kérdések:

Tényleg Ranked móddal bővülhet a Warzone 2.0? – Ezt tudjuk jelenleg

 

×