Úgy tűnik, hogy amiket most kezdenek el fejleszteni, azokat már csak PS6-on látjuk majd.

Talán az már senki számára nem titok, hogy egy játék fejlesztése nem egy gyors folyamat. Már mindenki hozzászokott a megjelenések késéséhez, bár talán kezdjük felfogni, hogy a késés jót tesz a játékoknak, hiszen jobb állapotban jelenhetnek meg. A God of War Ragnarök például eredetileg 2021-ben jelent volna meg, de egy évvel későbbre halasztották. Ennek köszönhető, hogy szinte hibátlan állapotban került elénk.

Egyértelmű kontraszt az olyan elsietett megjelenésekkel szemben, mint a Cyberpunk 2077 vagy a Battlefield 2042. Az egyik játékipari szakértő szerint azonban a játékok fejlesztése már olyan sok időt vesz igénybe, hogy

ha ma elkezdenének egy nagy költségvetésű projektet, akkor az valószínűleg már csak PlayStation 6-ra jelenne meg.

PS6 koncepció

A Bloomberg munkatársa, Jason Schreier a Twitteren azt írta:

„Tény: a videojátékok gyártási ciklusa olyan hosszú lett, hogy ha egy nagy költségvetésű játékstúdió ma elkezdene dolgozni egy vadonatúj projekten, az valószínűleg már PlayStation 6-ra jelenne meg.”

 

Schreier ezt úgy érti, hogy ha egy fejlesztő stúdió most elkezdene dolgozni egy nagy játékon, a fejlesztés olyan sok időt venne igénybe, hogy a PS6 korszakában készülne csak el. A konzolmegjelenés között egyébként nagyjából 6-7 év telt eddig. A PS5 2020-ban jelent meg, és az Activision felvásárlásának dokumentumai is arra utalnak, hogy a PS6 2027-ben vagy 2028-ban érkezhet. Schreier az AAA játékok gyártási ciklusát körülbelül négy-öt évre teszi, bár láttunk már olyan játékokat, amik jóval több ideig készültek (Cyberpunk 2077, GTA 6).

Az egészet viszont nagyon furcsa így nézni. A PS5 még mindig olyan újnak tűnik, és még igen kevés PS5-exkluzív játék jelent meg. A jó hír az, hogy tudjuk, hogy a GTA VI már készül, szóval talán azt megkapjuk még a PS5 korszakban. Bár gyanús, hogy kiadják majd PS6-ra, 7-re és 8-ra is (ahogy a GTA V is megjelent számtalanszor). Nagyon remélem, hogy a The Last of Us Part III is javában készül már, és nem kell PS6-ot venni miatta. Főleg, ha eszembe jut, hogy PS5-öt sem lehetett kapni megjelenéskor a haszonlesők miatt.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő: Brutális japán horrort kapsz ingyen a Prime mellé

 

×