A Tesla vezérigazgatójának vagyona az elmúlt hetekben csökkenni kezdett, miután az elektromos autógyártó részvényei bezuhantak.

Elon Musk ügyes üzletember és volt idő, amikor ő volt a Föld leggazdagabb embere. Ő volt a második ember a világon, aki 200 milliárd dollárt meghaladó személyes vagyont szerzett, Jeff Bezos után. Azóta persze vagyona hatalmasat nőtt, tavaly novemberben több mint 340 milliárd dollárja volt. A Tesla vezérigazgatója azonban most ismét elért egy rekordot:

ő lett az első ember a történelemben, aki nettó 200 milliárd dollárt bukott.

A Bloomberg szerint az 51 éves Musk vagyona 137 milliárd dollárra csökkent, miután a Tesla részvényei az elmúlt hetekben bezuhantak, például kedden 11%-ot estek. Vagyona 2021. november 4-én 340 milliárd dollár volt, így akkor ő volt a világ leggazdagabb embere. Ez idén novemberben már csak alig 137 milliárd dollár.

Az utóbbi időben a Tesla uralma az elektromos autók terén veszélybe került, mivel a versenytársak felzárkóznak. Az amerikai vásárlóknak Musk most kedvezményt kínál az autókra, miközben a hírek szerint csökkenti a sanghaji üzem termelését is.

Eközben Musk a Twitterrel van elfoglalva, amelyet október végén 44 milliárd dollárért vásárolt meg. Ott kirúgta a munkatársakat, majd megkérte őket, hogy jöjjenek vissza, megváltoztatta az irányelveket, hibát hibára halmozott fel. Musk a maga részéről elutasítja a Teslával kapcsolatos aggodalmakat.

„A Tesla jobban teljesít, mint valaha!” – tweetelte december 16-án.

Még sosem volt példa arra a történelemben, hogy valaki 200 milliárd dollárt bukjon el, ráadásul ilyen hamar. Ettől persze még nincsen bajban, hiszen így is maradt még elég pénze. Ami nagyobb baj lehet neki, hogy a körülötte kialakult kultusz megszűnni látszik.

Ezt láttad már?

Bizarr és futurisztikus kütyüket hordhatunk majd 2023-ban

 

×