Egyre biztatóbb híreket kapunk.

Nem titok, hogy a Warzone rajongók hosszú évek óta kérlelik a fejlesztőket egy meglehetősen fontos dologgal kapcsolatban. Ez pedig nem más, mint a Ranked mód. Szinte mindegyik konkurens, battle royale játékban meg is találjuk ezt a lehetőséget, beszéljünk Apex Legends-ről, Fortnite-ról vagy épp a mostanában lesajnált PUBG-ről.

A Ranked mód ideális lehetne azon kompetitívebb beállítottságú játékosok számára, akik hasonló szinten lévő felhasználók ellen szeretnének harcba szállni. Jó érzés a félig-meddig működő SBMM mellett sokkal gyengébb ellenfeleket kapni és kíméletlenül legyilkolni őket, ám egy idő után ezt is meg lehet unni. Az eredeti Warzone kliensben süket fülekre talált ez a kérdés, ám a Warzone 2.0 esetében több reményszikra is felcsillant az elmúlt időszakban.

Mit tudunk jelenleg a Warzone 2.0 Ranked módjáról?

Lesz egyáltalán Ranked mód?

A Call of Duty Next eveten, melyre szeptember közepén került sor, a fejlesztők elszólták magukat. Az Infinity Ward egyik vezető munkaátrsa elárulta, hogy már javában folynak a megbeszélések a kisebb pályákkal, a még fejlettebb anti-cheattel, illetve a Ranked móddal kapcsolatban. Akkor azt ígérték, hogy az elkövetkezendő hónapokban bővebb tájékoztatást kaphatnak majd a játékosok.

 

Ez alapján sejthető, hogy bizony nagyon is tervben van a Ranked mód. Modern Warfare II-ben a Season 2 hozhatja el a játékba, ám Warzone esetében nincs ilyen konkrét információ a birtokunkban. A COD Nextet megelőzően már 2022 márciusában is elhintették a fejlesztők a Ranked módot, mely tovább erősíti a játékosok reményeit.

Mikor érkezhet?

Ahogy fentebb is írtuk, nincs pontos válasz erre. Jelenleg a fájlokban sincsenek utalások, így nagy eséllyel Season 2 Reloaded vagy Season 3 előtt nem várhatjuk. A Season 2 Reloaded frissítése március elején esedékes, míg a Season 3 áprilisban startolhat majd el. Nem szabad azonban kizárni semmit, elég csak az utóbbi napok, új pályával kapcsolatos híreire gondolnunk.

Milyen lehet?

A fejlesztők meglehetősen okosan használták az elmúlt időszakban a belsős statisztikákat. A Ranked mód nagy eséllyel az Iron Trials és Titanium Trials módokból építkezhet majd. Nem véletlenül tesztelték már ezeket az Activision és Raven Software mérnökei az elmúlt hónapokban. A visszajelzések meglehetősen biztatóak voltak, jött tett a játéknak a megnövelt HP és a lassabb regenerálódás.

 

Sokkal több hangsúlyt kaptak az egyéni képességek, nem a vak szerencsére bíznák rá a fejlődést és az előremenetelést a programozók. A Modern Warfare II leakek egy „Bronze”-tól „Irridescent”-ig terjedő rangrendszert jósolnak, nagy eséllyel a Warzone 2.0 is ezt veheti majd át. A hivatalos bejelentésig természetesen továbbra is érdemes óvatosan kezelni a fenti információkat, az azonban biztos, hogy sokkal nagyobb esélyünk van egy Ranked módra, mint az előző kliens esetében.

Tényleg gyorsabban ölnek Warzone 2-ben fegyverek, mint a régi kliensben?

 

×