A legnagyobb gyártók bejelentései alapján megvan a következő egy-két év monitortrendje, csak győzzük megfizetni! ITT vannak az árak!

Már csak napok vannak hátra a január 5-8-a között zajló CES szórakoztató eletronikai vásárig, ami évek óta megbízható jósa a legújabb hardver trendeknek. 2023-ban olyan gyártók esküsznek a 240 Hz-es OLED gamer kijelzők felfutására, mint az Asus, a Corsair, vagy épp’ az LG. Íme, ezek a villámgyors újdonságok kerülnek karnyújtásnyira a Las Vegas-i show keretében (köszi a segítséget: The Verge)!

Forrás: Corsair

Hajlítsd magad köré: Corsair Xeneon Flex

A gyártó 45 hüvelykes OLED kijelzője tulajdonképpen egy kettő az egyben megoldás, hiszen egyszerre alkalmas munkavégzésre és játékra. Előbbi esetben teljesen sík, utóbbiban viszont 800R-es hajlással gyakorlatilag körbeölel.

 

A magadra hajlítható monitor 240 Hz-es frissítési rátával és 1440p-s felbontással jelenik meg, és kompatibilis lesz AMD FreeSync-kel vagy Nvidia G-Sync-kel. A válaszideje egyébként 0,03 ezredmásodperc. Hajlanánk rá, hogy megvegyük, de sokat kell rá spórolni: az árcédulán 1.999 dollár, vagyis közel 750 ezer forint fog szerepelni.

Gamerálom, kétféle képátlóval: LG OLED és OLED UltraGear

A gyártó 27 hüvelykes OLED UltraGear-je és 45 hüvelykes OLED monitorja hasonló képességekkel bír (mínusz a hajlíthatóság), mint a fentebb írt Corsair: van 0,03 ms-os válaszidő, 240 Hz és 1440p is, de nem csak ebben hasonlítanak.

A kisebb, sík képernyős és a nagyobb, hajlított darab az OLED paneltípuson is osztozik a Corsair-ral, hasonlóan a lentebb részletezett Asus termékekhez, szóval e szempontból nincs új a nap alatt, csak az ár fog különbözni: az LG OLED 1.699 dollárt (634 ezer forintot), míg az OLED UltraGear 999 dollárt (373 ezer forintot) kóstál, de legalább már mindkét verzió előrendelhető.

Titokzatos remekmű: Asus ROG Swift OLED

A márka eddig nem sok mindent árult el a 2023-as CES-en közönség elé kerülő eszközről, így néhány technikai adaton kívül nem tudni róla semmit – egyelőre sajnos az árát sem…

 

Úgy tűnik, ha Asus, akkor ezúttal be kell érnünk már az ismerős néhány számmal: 1440p, 240 Hz, 27 hüvelyk. Szerintünk ezer dollár alatt ezt sem lehet majd kapni.

A barátságos opció: Dough Spectrum OLED

Ez a monitor ugyancsak hozza a típusnak megfelelő számokat és ugyanazt az OLED panelt, mint az LG típusai, ám valamivel fényesebb darab lesz. Az Asus-hoz hasonlóan 27 hüvelykes méretben érkezik.

A Dough kapcsán alighanem az a legjobb hír, hogy a többiekhez képest jóval kevésbé zsebbe nyúlós monitort kínál, sőt, ennél kevesebbért talán nincs és nem is lesz OLED kijelző. A Spectrum-ért 649 dollárt, vagyis kb. 243 ezer forintot fognak kérni. Várhatóan 2023 júliusában kerül a boltokba.

Ha már monitorok – ezt a vitát is végleg rövidre zártuk:

30 FPS vs. 60 FPS – Döntsük el végre, egyszer és mindenkorra!

 

×