A korábbi generáció legerősebb kártyáit is megszorongathatja.

Az Nvidia januárban ismét bővíti a felhozatalát. Az őszi RTX 4090 és 4080 megjelenés után több szegmensben is várhatunk újdonságokat. Az időközben elkaszált RTX 4080 12GB új néven, RTX 4070 Ti-ként érkezhet meg a boltok polcaira napokon belül. Néhány országban már lehet kapni, ám az óriáscég hivatalosan még be sem jelentette. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az utolsó pillanatban még az árcédulán is sikerült módosítani.

Úgy tűnik, hogy a hordozható számítógépek tulajdonosai is elégedetten vághatnak neki az új évnek. Már hetek óta erősödik a pletyka, hogy a mobil felhozatalról is lerántja a leplet az Nvidi. Az elmúlt napok szivárgásai után pedig már ez sem kérdéses. A Geekbench weboldalán fel is bukkant egy mérés, mely árulkodhat a GPU chipek erejéről.

Még az asztali RTX 3090-et is megszorongathatják?

A laptop gyártója egyelőre ismeretlen, ám az RTX 4090 hordozható változatához egy Intel Core i9-13900HX-et párosítottak. Ez bizony már gamer laptopokon belül is a felső kategóriát jelenti, nagy eséllyel egymillió forint alatt nem is juthatunk majd hozzá ehhez a példányhoz. Ami azonban elismerésre méltó, hogy micsoda erőt sikerült pakolni a kis egységbe. A Geekbench mérések alapján a RTX 4090 Laptop GPU erejét az ASZTALI RTX 3090 és 3090 Ti közé lőhetjük be. Elképesztő, hogy mekkora teljesítményt hordozhatunk magunkkal manapság.

Elkezdődött az árháború? – A vártnál olcsóbban érkezhet az RTX 4070 Ti

×