A McDonald’s már teszteli a rendszert, ami megváltoztathatja a gyorséttermek iparágát.

Gondolj bele, hogy elmész a McDonald’s-ba és a vendégeken kívül egy darab embert nem találsz ott. Nincsenek alkalmazottak, nincsenek pultosok, akik kiszolgálnak. Csakis robotok. Nos, egy ilyen McDonald’s éttermet tesztelnek most Amerikában, amit egy videóval is bemutatott egy videós.

A texasi étterem teljesen automatizált, mindent robotok csinálnak.

Ez azt jelenti, hogy a rendelés, sőt a rendelések kiadása is teljesen automatizált, mindent robotok végeznek el. A vendégtérben nem lehet emberi alkalmazottal találkozni. Ez igaz a Mc’Drive rendelésekre is, ott is mindent robotok adnak kézbe, futószalagon. Még az ételfutárok is így kapják meg a rendelést, amit ki kell vinni. Sem a vendégek, sem a futárok nem találkoznak emberi dolgozóval.

Az ételeket azonban persze még nem robotok készítik: mindenki egy elzárt konyhában végzi a dolgát, bár elvileg hamarosan az is megoldható lesz, hogy robotok készítsék az ételt. A teszt alatt a vendégeknek egyelőre tetszik ez a megoldás, bár sokan vitatják, hogy mennyire lesz megbízható. Illetve persze: „elveszik a munkát”. Viccen kívül, ha esetleg a dolog globális lesz, az sokak számára jelentheti azt, hogy megszűnik a munkahelye.

Ezt láttad már?

Olyan gyors ez az SSD, hogy aktív hűtést kellett rápakolni

 

×