Vezeték nélkül tölthető eszközeid mostantól Tesla matracon pihenhetnek az íróasztalon: az egység menő és modern, de megéri az árát?

Egyszerre akár három különböző készüléket, mondjuk két telefont és egy Bluetooth headsetet is rádobhatsz a Tesla legújabb játékszerére, ami vezeték nélküli gyorstöltést biztosít, így megkímél a kábelek okozta kényelmetlenségektől. Amint arra a Gizmodo is felhívta a figyelmet, a koncepció eredetileg az Apple-től származik: ők AirPower néven kezdték el egy hasonló készülék tervezését, még 2017-ben, de két évvel később törölték a projektet, mondván,

rengeteg energiát öltek bele, de így sem sikerült az elvárásoknak megfelelő minőséget letenni az asztalra. A Teslának most igen.

Forrás: Tesla

De el is kérik az árát – ahhoz képest biztosan, hogy a megoldás hiába high-tech, ettől még egy létező eszköz újracsomagolt változatáról van szó. Mondjuk ezt nem is tagadják: a Tesla a FreePower töltő technológiáját álmodta újra, egy a Cybertruck-re emlékeztető dizájnnal. Egyébként éppen azt kapod érte, amit ígér: bárhová, bárhogyan ráejtheted a telefonokat és a headset tokokat, azonnal 15 wattos gyorstöltés indul el rajtuk, ami szép és jó, de egy Apple Watch például már nem csatlakoztatható rá, és ez nagy fekete pont (valószínűleg a cupertinoiaknak is épp’ ez volt a baja a saját töltőjükkel).

Beépített MagSafe tehát nincs, de a hagyományos Qi standard-nak megfelel. Kérdés, hogy csupán ez kinek ér meg 300 amerikai dollárt, vagyis úgy 113 ezer forintot – néhány felvágós üzletemberen kívül…

Ha már Tesla – ez az újítás sokkal menőbb:

Fedélzeten a Steam – Hatalmas videojáték-kínálat érkezik a Teslákba

 

×