Apa a parkolóban várja ki a családi bevásárlást, és mostantól imád a dugóban ülni – ilyen, amikor alapfelszereltség a videojáték.

Nem mondjuk, hogy mint az ólajtó, akkorát bukott, de bizony sokat, több mint tíz százalékot zuhant a Tesla-részvények érteke, csak a tegnapi napon. Hihetetlen, hogy Elon Musk-éknak mindig van egy tartalék ötletük, amit ilyenkor elő lehet rántani a bűvészkalapból. Ezúttal néhány új fedélzeti funkciót lengettek be:

a kocsikat mostantól kutyamegfigyelő rendszerrel, fényshow-val (?) és VIDEOJÁTÉKOKKAL vértezik fel,

hogy még bulisabb legyen Teslát birtokolni. A gyártó apróságnak tűnő, mégis zseniális funkciókat ad hozzá a járműveihez. Arról, hogy visszamenőleg is elérhetőek lesznek-e, magyarán meglévő kocsiba is le tudjuk-e tölteni őket, egyelőre nem esett szó, de ettől még nem kevésbé remek újítás a kutya és őrszem mód.

 

Ezzel nem csak az utastér kamerája válik távolról is hozzáférhetővé a tulajdonos számára (remélhetőleg CSAK neki), hogy szemmel tartsa a kocsiban hagyott házi kedvencét, hanem még egy üzenetet is kiír a középkonzol képernyőjére.

„A sofőröm hamarosan visszatér. Ne aggódj! A klímát bekapcsolva hagyta, 21 fokon.”

Ez nyilván a parkoló járőkelőinek szól, hogy ne riasszák állatkínzásért a rendőrséget, vagy törjék be az ablakokat, aggódva az állat testi épségéért. Megjegyzés: nem véletlenül kutya mód a neve – gyereket ilyen feltételek mellett SEM szabad a kocsiban hagyni!

Forrás: Tesla

Van látványos, de teljesen felesleges újítás is: ha sok Tesla összegyűlik egy parkolóban, akkor összehangolt ajtónyitogató és fényshow-t rögtönözhetünk velük. Erről legyen elég ennyi, mert van nekünk, gamereknek sokkal fontosabb újítás is: az új Tesla X és S modellek fedélzeti számítógépén elérhetővé válik a Steam!

 

Bizony: a webáruházból többezer cím válik letölthetővé és játszhatóvá a Teslában, vezeték nélküli kontrollerrel. A funkciót a Cyberpunk 2077-tel hirdetik, ám nincs csúztatás, egy sor más játékod átvihető a kocsiba, a Doom Eternal-tól az Elden Ring-en és a The Witcher III: Wild Hunt-on át a GTA V-ig.

További okosságok, amiket bejelentettek a luxus villanyautókhoz:

  • versenypálya mód,
  • garázskapu vezérlés az érintőképernyőről,
  • emisszió teszt mód,
  • állandóan látható szivárvány út (mehet a fényshow mellé a kukába),
  • Zoom konferenciahívások a fedélzeti kamerával,
  • új szórakoztató elemekkel bővített UI és média kártyák.

Mindez szép, de előbb még feladnánk házinak ezt a megoldásra váró problémát:

Videón a horrorbaleset, amiben egy elszabadult Tesla két embert is halálra gázol

 

×