Ebben a családban most biztosan nem lesz felhőtlen a karácsony.

Persze akadhatnak olyanok, akik nagyon várják a karácsonyt, sokak számára ez egy nagyon stresszes időszak. Persze, ha gamer vagy, akkor lehet nálad nem így van, hiszen ilyenkor lehet csak igazán leülni játszani, vagy nagy online partikat csapni a haverokkal. Viszont mesélünk egy történetet, melyben egy fiatal gamer (majdnem) elrontotta az egész család karácsonyát.

A család összes karácsonyi pénze elment Roblox mikrotranzakciókra.

A mikrotranzakciókat általában nem szeretik a gamerek, mégis rengeteg bevételt hoznak a játékkiadóknak. A Diablo Immortal a megjelenés után két héttel elérte a 24 millió dolláros bevételt. A Fortnite készítője, az Epic Games viszont nemrég pont a mikrotranzakciók miatt fizetett egy rakás pénzt a játékosoknak.

Nos, ahogy arról a Daily Star is beszámolt, egy brit anyuka, Kayla Howard elborzadt, miután a bank felhívta, hogy hétéves fia több száz fontot költött a Robloxban. Kayla fia rengeteg Robuxot vett, ami a játékon belüli fizetőeszköz. A kissrác annyi pénzt költött, hogy édesanyjának nem maradt pénze a lakbérre sem, nemhogy karácsonyi ajándékokra.

Kayla fia összesen mintegy 740 fontot (nagyjából 337 ezer forintot) költött, de további folyószámlahitel-díjak is keletkeztek. A Google Play áruházon keresztül a visszatérítési próbálkozások eredménytelenek voltak. Kayla mindössze 8,89 fontot (kb. 4000 forint) kapott vissza. A négygyermekes anyuka azt mondta: az időzítés „nem is lehetett volna rosszabb”.

„Néha elfoglalt szülőként elnézünk dolgokat. Hét éves. Autista. Tudom, hogy nehéz neki felismerni a tettei következményeit. Ezen dolgozik. Igyekszem mindent megtenni, hogy ne sírjak, és ne stresszeljek emiatt” – mondta.

Szerencsére úgy néz ki, hogy hogy az emberek megmentik a család karácsonyát. Kayla létrehozott egy crowdfundere gyűjtést és eddig már 4 millió forintnak megfelelő összeg jött össze. Ez nyilván jóval több, mint amennyit a kissrác elköltött a játékban. Minden jó, ha a vége jó!

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

A grafika csúcsa – Ezeknél a játékoknál idén semmi sem volt gyönyörűbb

 

×