Remélhetőleg jut mindenkinek.

Az Epic Games kimondottan játékosbarát cégként híresült el az elmúlt időszakban, ám nem mindenki gondolja ezt így. Hétfő délután egy hivatalos bejegyzéssel jelentkeztek a cég munkatársai, melyben elismerték, hogy elég komoly büntetéssel kell szembenézniük. Az amerikai FTC (Federal Trade Commission – Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) több mint félmilliárd dolláros megrovásban részesítette a cégóriást.

Ahogy azt sokan sejthették, az Epic zászlóshajója, a Fortnite okolható ezért. Egészen pontosan annak Item Shopja és az ahhoz kapcsolódó Refund, visszatérítési rendszere. A közösség meglepődve fogadta a hírt, hiszen az évek során talán a Fortnite virtuális boltja nyújtotta a legtöbb szabadságot, lehetőséget a játékosok számára a piacon lévő címek közül.

A pénz jelentős része visszakerülhet a játékosokhoz!

Az 520 millió dollár felét a jelenlegi információk alapján a Fortnite játékosok között osztja majd ki az FTC. Ennek pontos módja, feltételei és időpontja ismeretlen, egyes pletykák alapján a hét végén kaphatunk bővebb tájékoztatást. Az Epic Games védelmében érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt 4 évben az alábbi fejlesztéseket eszközölték a játékaikban:

  • Nincsenek pay-to-win és pay-to-progress játékmechanikák
  • Nincsenek loot boxok, a Save The World módban sem
  • Return Ticketek biztosítanak a játékosoknak
  • Bizonyos ideig ezek nélkül is visszaválthatjuk a vásárolt skineket
  • Nyomva kell tartanunk a gombot vásárláskor, így elkerülve a véletlen tranzakciókat

Kíváncsian várhatjuk tehát az Epic Games és az FTC tájékoztatását, hogy milyen formában kárpótolják majd a 240 millió dollárból a játékosokat.

Akciófigyelő | Az Epic új ingyen játékában rommá verhetjük az “Én Kicsi Pónikat”

 

×