Vannak még toplisták, amik nem Jenna Ortegáról szólnak: az év során ezeknek a színészeknek a népszerűsége ugrott a legnagyobbat!

Az IMDb STARmetere idén is rangsorolta, hogy melyik az a tíz színész, akik akkora érdeklődést és annyi pozitív reakciót váltottak ki a legnagyobb mozis portál látogatóiból, hogy kockázat nélkül nevezhetők az idei év legfelkapottabb színészeinek. Mielőtt hiányolnád a listáról a Wednesday főszereplőjét, szólunk, hogy Jenna Ortega ezen a listán nem rúgott labdába, hiszen a Netflix világsikerét csak november óta nézhetjük.

Nézzük is, mint az állat.

Jenna persze nem panaszkodhat, ha ugyancsak az IMDb számai alapján felállított, de már nem éves, hanem dinamikusan változó táblát nézzük, amin a jelen pillanatban legfelkapottabb színészek szerepelnek. Nyilván megmutatjuk ezt is, de addig íme,

az ő STARmeterük ugrott a legbrutálisabbat 2022-ben (érdekesség: az első két helyezett ugyanazzal a karakterrel lett népszerű):

10. Jessica Darrow (Encanto)

A mese összes szinkronszínésze nagyot ment ebben az évben, de Luisa hangja kiemelkedett közülük. Az énekes-színésznőt hamarosan személyesen is megcsodálhatjuk, az Amazon új sportdrámájában, a Fifteen-Love-ban.

9. Tatiana Maslany (She-Hulk)

Bár eddig is elég foglalkoztatott színész volt, Maslany számára kétségtelenül a She-Hulk hozta el a világhírt. Szerintünk ő méltán népszerűbb, mint maga a sorozat. Legközelebb az AMC-n szerepel, az Invitation to a Bonfire-ben.

8. Alan Ritchson (Reacher)

Az egykori katonai nyomozó karakterét Tom Cruise tette ismertté, Ritchson-t meg az, hogy a belőle készült sorozatban játszhatta el Jack Reacher-t. Jobban is passzol hozzá, de legközelebb inkább versenyautóval nyomja, Vin Diesel-lel, a Fast X-ben.

7. Simone Ashley (Bridgerton család)

Nem mondjuk, jó éve van: előbb a Sex Education-ben, aztán meg a Bridgerton családban jelent meg. Ezekre is rátesz egy lapáttal jövőre, A kis hableány élőszereplős változatában.

6. Jamie Campbell Bower (Stranger Things)

A Twilight-ból jött szegény, szóval ráfért egy szerep, amiben megmutathatja a tehetségét. Nem is tétlenkedett, de erről többet nehéz lenne írni spoilerek nélkül. Ha nem láttad volna a Stranger Things 4. szériáját (van még ilyen ember?), már csak miatta is érdemes megnézni.

5. Zoë Kravitz (A Batman)

Azok a szemek! A jóisten is a Macskanő szerepére esztergálta őket – nem beszélve egyéb testrészeiről… Adottságai ellenére – szerencsére – nem nézték biodíszletnek; a film értelmezhetetlen lenne a játéka nélkül, és tehetséges, szóval ezt (is, meg a Kimi-t is) jól összehozta.

4. Austin Butler (Elvis)

Ha egy legendás híresség karakterébe bújsz, annak csak kétféle végkimenetele lehetséges: padlót fog, vagy mennybe megy a karriered. Itt az utóbbi történt az Elvis Presley életrajzi filmmel.

3. Joseph Quinn (Stranger Things)

Meglepődtünk, hogy nem a sorozatban Eddie-t játszó Quinn nem az első helyen végzett, hiszen kevés karakterért indítanak online petíciót. A színész óriási figura; gyakorlatilag azt is megnéznénk tőle, hogy egy órán át csak alszik.

2. Milly Alcock (Sárkányok háza)

Ennek a lánynak már a jelenléte is annyira erőteljes, hogy azt hittük, lehetetlen lesz pótolni, amikor a sorozat előre borítékolható pontján éveket ugrunk előre az időben, és másnak kell átadni a stafétabotot…

1. Emma D’Arcy (Sárkányok háza)

… de azt épp’ Emma kapta el, szóval mindenki rohadt jól jött ki a dologból. A sorozat pláne, hisz’ a Trónok harca előzménysorozatát többen nézik, mint az eredetit. Az HBO megint jól belenyúlt a tutiba.

A jelenleg legnépszerűbb sztárok dinamikusan változó ranglistája a fentihez képest már nagyon más erősorrendet mutat, és jól rávilágít, hogy melyik két sorozat érdemelte ki a legtöbb figyelmet az utolsó negyedévben.

Az élbolyban a Wednesday öt színésze szerepel,

míg az HBO Max remekművéből, a Fehér Lótusz második szériájából négyen vannak az első tízben. Az egy szem kakukktojás, aki nem egy éppen felkapott tévéműsornak köszönheti a népszerűségét, az év talán legabszurdabb mozifilmjében, a Bullet Train-ben nyújtott pazar alakítást.

A pillanatnyilag legfelkapottabb sztárok, az IMDb felhasználói szerint:

  • 10. Catherine Zeta-Jones (Wednesday)
  • 9. Aaron Taylor-Johnson (Bullet Train)
  • 8. Meghann Fahy (Fehér Lótusz)
  • 7. Jennifer Coolidge (Fehér Lótusz)
  • 6. Aubrey Plaza (Fehér Lótusz)
  • 5. Gwendoline Christie (Wednesday)
  • 4. Haley Lu Richardson (Fehér Lótusz)
  • 3. Christina Ricci (Wednesday)
  • 2. Emma Myers (Wednesday)
  • 1. Jenna Ortega (Wednesday)

És EZT tudtad?

Magyar kislány játszotta a fiatal Wednesdayt a Netflix sorozatában – Íme a története

 

×