Sorozatban követi el a baklövéseket a Netflix azzal, hogy közönségkedvenc sorozatokat dob a kukába. De miért törlik, ha ennyien szeretik őket?

A Netflix mintha nem érzékelné, hogy mennyire fontos presztízs kérdés jó sorozatokat birtokolni, amik az ő gyártásukban, csak náluk láthatók. Újabb adag, komoly rajongótáborral bíró műsor törlése mellett döntöttek, miközben

a nagy, új produkciók fölött sötét fellegek gyülekeznek.

Amint arra a Gaming Bible is felhívta a figyelmet: egyre nagyobb trenddé válnak a neten #CancelNetflix kezdeményezések, amiket a törölt sorozatok rajongói indítanak, abban bízva, hogy ezzel visszakaphatják a kedvenceiket.

Forrás: Netflix

A legutóbb törölt sorozatok listája (Resident Evil, The Midnight Club, Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself, Fate: The Winx Saga) a minap bővült a Warrior Nun-nal, ami sokaknál az utolsó csepp volt a pohárban. Bár a sorozat összességében – a második évaddal pedig kiemelten – jó visszhangokkal rendelkezik, a Netflix valószínűleg nem volt boldog a nézettség láttán: hiába karolta fel a kritika és a közönség is, a második széria a premiert követő három hétben nem jutott tovább a top10 ötödik helyénél. Ami a szolgáltatónál ezek szerint kevés a folytatáshoz.

Forrás: Rotten Tomatoes

A Netflixnek nem csak ezzel a címmel, hanem olyan saját ászokkal is meggyűlt a baja – ráadásul önhibáján kívül -, mint A korona és a The Witcher. Előbbit sokan találták túl lagymatagnak (ami alighanem a II. Erzsébet halála miatt elrendelt újravágásnak köszönhető), míg utóbbi népszerűsége azután kezdett zuhanni, hogy Henry Cavill a 4. évadra már nemet mondott és bejött a helyére Liam Hemsworth.

Ami a Vaják-univerzumot illeti, a Blood Origin címmel nagyon várt előzménytörténet újabb szöget verhet a koporsójába,

hisz’ sajtóvetítést már tartottak belőle és a kritikusok nagyon lehúzták. Nem lehet véletlen az sem, hogy a mindig 8-10 epizódos évadokban gondolkodó Netflix erre csak hat részt szánt. Szerintünk az lesz, hogy ha kielégítő nézettséget produkál, akkor folytatják – és az elsőből kimaradt epizódok (pótforgatással felpimpelve) a második szériához csapódnak. Feltéve, ha nem húzzák le a WC-n jó előre ezt is.

Forrás: Netflix

A Netflix mintha nem ült volna az iskolapadban az HBO mellett, mikor az megtanulta, hogy nem minél több néző kell, hanem minél több függő. Ez a hozzáállás nekik olyan sorozatokat hozott, mint a Trónok harca, a Sárkányok háza és például a Westworld – amitől most pont megváltak, de előtte évekig ott tartotta a szolgáltatás mellett a rajongókat.

A nézők haragja érthető: ha ez így megy tovább, akkor a Netflix idő előtt lehúzott sorozatok szép, de üresen kongó csarnoka lesz, miközben a konkurencia egyre ügyesebben csalja magához a függőket – lsd. a Disney+ Star Wars és Marvel-tartalmait, vagy az Amazonon a The Boys-t és A hatalom gyűrűit.

Lassan félthetjük a Netflix-hez került Horizon-sorozatot is?

Hű lesz a játékhoz? – Ez lesz a címe és a története a Netflix Horizon-sorozatának

 

×