Amikor nem csak a cím rossz, de még le is néznek azzal, hogy szerintünk jó ez neked: mutatjuk milyen tucat vackokkal fázhatsz rá karácsonykor.

A számokat nagyon szeretik bűvölni a karácsonyi Netflix tartalmaknál: a vígjátékok szereplőinek Három karácsony, sőt, Négy karácsony is kijut néha. Ez persze többnyire bunkó rokonokkal való kelletlen találkozásokat takar. De ha nem választhatjuk meg, legalább röhögjük ki őket!

Négy karácsony. Forrás: Netflix

Szeretjük (a Netflix szerint) azt is, ha az ünnepet nem odaillő szituációkban kénytelenek megélni a szereplők. Ez már a címben visszaköszön, hogy elfogjon ugyanaz az érzés, amit a nagyi giccses papírba gyűrt üvegdelfinje láttán éltél át:

nem elég, hogy felesleges, még örülnöd is kell neki.

Ilyen kényszerességet sugall a Karácsonyi hadgyakorlat, a Karácsony kereszttűzben, a Karácsonyi vihar, a Karácsony veled, a Karácsony a kastélyban (nem összekeverendő a Karácsonyi kastéllyal!), Karácsonyi találkozás, vagy a fenyegetően hangzó Télapó visszatért, nem beszélve a rekordsz@r címek világbajnokáról, a Karácsony hosszú száron, kop-kop-kop – Négy patkóról, amiről tudni se akarjuk mi a franc!

Karácsony hosszú száron, kop-kop-kop – Négy patkó. Forrás: Netflix

Van, hogy térben kell áttájolnunk a karácsonyt – mert milyen rohadt unalmas lenne már egy komédia, ami a valóságról, vagyis arról szól, hogy mindenki szépen otthon maradt, hülyére zabálta magát és elaludt a tévé előtt. Hőseink e helyett inkább útra kelnek, szóval van Karácsony a vadonban, Szilveszter a Magnóliában, Visszatérés Chritmas Creekbe, Karácsony Angel Fallsban, Karácsony a kisváros terén (@#*!$!), Nigériai karácsony és a Karácsony Kaliforniában (ami annyira rohadt jó, hogy második része is van, a Karácsony Kaliforniában – Városi fények).

Karácsony Kaliforniában. Forrás: Netflix

Persze előfordul, hogy váratlan vendég / ajándék érkezik a fa alá – többnyire egy snájdig Don Józsi képében. Ilyen az Egy herceg karácsonyra (ami annyira rohadt jó, hogy második és harmadik része is van, az Egy herceg karácsonyra – Királyi esküvő, illetve az Egy herceg karácsonyra – A királyi bébi). Ha mindezt túléltük, megnézhetjük hová fajulnak a dolgok olyan remekművekben, mint a Karácsonyi Cserebere és a Karácsonyi Cserebere 2. – Az új hasonmás, A karácsonyi lovag és az Új barát karácsonyra.

Ide se írjuk, hogy ez melyik a felsorolásból… Forrás: Netflix

Vannak persze olyan alkotások is, amik direkt a címben közlik, hogy mekkora paraszt mindenki, aki nem a főszereplő. Nem is kell itt kerülgetni a forró kását – tudjuk miről szólhat az Áldatlan karácsony, a Békétlen karácsony és az Utálatos karácsony, illetve ezek reciproka, a Hálával teli karácsony, A nagylelkűség ünnepe, meg a Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket!

A címfordítók biztonsági játékot űznek, ha az ünnepekről van szó, de ennél illene jobban megerőltetniük magukat.

Klasszikusan ünnepi reality-vel is készült neked a Netflix: ha naphosszat játszani az ünnep alatt mégis csak pofátlanság (hisz’ ott az egész család), jöhet a közös tévézés, amit senki sem szokott megvetni. Rögtön legyen valami, amiről mindenkinek van véleménye – pl. a Csokoládéiskola, a Felfújva: Karácsonyi különkiadás, a Cukorláz: Karácsonyi különkiadás, vagy az Adriano Zumbo desszertvarázslatai. Anya, aztán jövőre ilyen sütiket virítani!

Felfújva: Karácsonyi különkiadás. Forrás: Netflix

Ha nem tudjátok eldönteni, hogy mi menjen a tévében, mert mindenkit úgysem érdekelhet ugyanaz és a többiek úgyis szétdumálják a kontetet, akkor ne menjen benne semmi! Ami ez esetben lehet az Otthoni kandalló, vagy az Otthoni kandalló 4K-ban, hisz’ sem többet, sem kevesebbet nem kínál annál, ami a címből is kiderül: lobogó-ropogó tűz és karácsonyi zene, de mindjárt több epizódon keresztül! Megöl az ideg, hogy miről fog szólni az új évad.

Meilleurs GIFs Fogata | Gfycat

A rendkívül eredeti kínálat láttán tulajdonképpen kár csodálkozni rajta, hogy a gubától megfáradt agy inkább nézi meg 106-odjára is a Reszkessetek betörőket, vagy a Sissi-t (a régit), mert azokon szépen el tud szenderedni, ahelyett, hogy huszadrangú gagyikkal csesznék fel.

Szóval álljanak itt a végén a kockázatmentes kontentek. A nagy klasszikusokban még mindig bízhatsz: ott vannak a kínálatban olyan örök kedvencek, mint

  • A grincs,
  • Az öt legenda,
  • a Shrek,
  • a Charlie és a csokigyár,
  • a Polár Expressz
  • és a Holiday.

Alkalmi randevú. Forrás: Netflix

Ha pedig valami eredetit néznél, ami kapcsolódik az ünnepi hangulathoz, könnyed is, de azért nem rothasztja el a puncsozás után megmaradt agysejteket, akkor kockázat nélkül jól fog esni

  • az Alkalmi randevú,
  • a Karácsony Artúr,
  • a Karácsonyi krónikák (elég az első!),
  • a BÚÉK,
  • a Behavazva,
  • a Pinokkió (a Guillermo del Toro-féle),
  • vagy A fiú, akit karácsonynak hívtak.

Ja, és ne feledd, hamarosan érkezik ez is:

Boldog karácsonyt: nézzük, mit árul el az év végén érkező The Witcher: Blood Origin előzetese!

 

×