A Reloaded frissítés az első epizódot is elstartoltatja.

A Call of Duty fejlesztői nem aprózták el, amikor felkészültek a Modern Warfare II és Warzone 2.0 párosával elstartoló új korszakra. Kapásból kaptunk egy COD szinten teljesen új módot, mely a DMZ nevet viseli. Gyakorlatilag az Escape from Tarkov és Call of Duty szerelemgyerekéről beszélhetünk. A DMZ a Warzone 2.0-hoz hasonlóan teljesen ingyenes, így bárki fejest ugorhat kipróbálni.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a COD Next eseményen egy negyedik mód is felmerült a lehetőségek között. Ezt a fejlesztők szimplán Raid néven illették, mely önmagában is árulkodó lehetett. Sokan keresték is a megjelenés időpontjában a Modern Warfare II menüjében, de úgy tűnik, hogy egészen a Reloaded frissítésig kellett várni az élesítésére.

Nézzük is, mit kell tudnunk a Raid módról!

A Raids játékmód december 14-én este, a Reloaded frissítéssel egy időben élesedik majd. Várhatóan ez magyar idő szerint 19:00 óra környékén történik meg, ám egy kis csúszás bármikor megtörténhet, ezt nem szabad elfelejtenünk.

Mi is az a Raid mód?

A Call of Duty hivatalos blogbejegyzésének hála némi betekintést nyerhetünk a módba. A felépítését tekintve háromjátékosos mód lesz a Raid, ahol különösen fontos lesz a csapatmunka, a stratégia és a logikai feladványok teljesítése, miközben természetesen a szériára jellemző akciódús tűzpárbajok sem maradhatnak ki. A fenti, keddi Call of Duty tweet alapján pedig boss fightokra, pokoli helyekre és akár víz alatti labirintusokra is felkészülhetünk majd. Természetesen kiemelt figyelmet kaptak a tervezés során az AI katonák, úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű dolga a játékosoknak.

Hogyan férhetünk hozzá a módhoz?

Nos, ez sem csak egy kattintásból fog állni, azt már biztosan tudhatjuk. Több út is vezet ahhoz, hogy hozzáférést kapjunk a Raidekhez, ám ezek is csak egy hétre jogosítják fel a játékosokat. Az alábbi három módon szerezhetünk belépőt:

  • Teljesítenünk kell egy meghatározott napi küldetést Multiplayer vagy Special Ops módokban
  • El kell érnünk legalább TOP 20 helyezést a Warzone 2.0 Battle Royale módjaiban
  • Használnunk kell a DMZ utolsó helikopterét, legalább 30000 dollárral a zsebünkben

Atomgrad Raid

 

A fejlesztők összesen öt Raid epizóddal készülnek majd. Az elsőt a The Game Awardson leplezték le, melyben Price, Gaz és Farah Operatorokat láthattuk meglehetősen zord környezetben. Gaz feloldására is itt lesz lehetőségünk, nemes egyszerűséggel teljesítenünk kell a Raidet, hogy megkaphassuk „ingyen” a friss Operatort. Természetesen a játék in-game boltjában is megvehetjük, ám ezt már csak valódi pénzért vagy sokáig kuporgatott CP pontokért tehetjük meg.

A Raid ingyenes lesz?

A rövid válasz az, hogy nem. Mindezt annak ellenére, hogy a Warzone 2.0 és DMZ teljesen ingyenes, illetve Raid belépőt Battle Royale módban is szerezhetünk. Később ez változhat, az sem lenne meglepő, ha ingyenes Raid hétvégékkel kedveskednének a fejlesztők, ám az első időszakban csak a Modern Warfare II tulajdonosok élvezhetik az újdonságot.

Két régóta kért, hasznos funkció is érkezik a Warzone 2.0 páncéljaihoz

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×