Csodálatos „mi lett volna, ha” képek kerültek elő PC előtt görnyedő ősemberekről, ókori szerzetesekről és viktoriánus nemesekről!

Nagy bajban lettünk volna, ha az ember már az ősidőkben is rendelkezett volna a maihoz hasonló eszközökkel, mert hamarosan nem akart volna találkozni és szaporodni senkivel. Ettől persze még érdemes művészi szemmel elképzelni, hogy hogyan mutattak volna a monitorok előtt, amikor pattintott kőbaltát terveznek, e-mailben üzennek hadat, kapuadót számolgatnak, vagy épp’ azt, hogy mire költik el az egyházi tizedet.

Forrás: Iulian Barbulescu

Vajon mire mentek volna ilyen technológiákkal a zseniális hadvezérek, akik PC-s számítások nélkül is földrészeket igáztak le néhány év alatt? Róma nem egy nap alatt épült, de gyorsabb lett volna tervező szoftverrel; Magellán se hal meg félúton, ha ott a Google Maps és nem csak a papok kiváltsága lett volna az írás-olvasás, ha vannak gépek, amin egyszerre többen is tanulhatnak – köztük ne adj’ isten nők!

A galériában látható néhány eszközt egészen nyilvánvaló, hogy a BioShock ihlette – de ettől csak még jobb az egész!

A képeket Iulian Barbulescu osztotta meg (talán az ő munkái?) a AI Art Universe Facebook-csoportban. A román vállalkozó a metaverzumos tartalmakkal foglalkozó Alice Immersive Lab tanácsadó cég egyik alapítója. Talán készül egy ilyen fantáziavilág a Metába? Megnéznénk térben, szóval hajrá!

Kellemes merengést:

Ennél persze van értelmesebb ötlet is, ami létrejöhet a Metaverzumban. Megvan pl. az első digitális ország:

A Metaverzumba költözik egy teljes ország, mert ellepi őket a víz

 

×