A kis sziget politikusai mentik, ami menthető, így mindent átvisznek a Metaverzumba.

Ki gondolná, hogy a Metaverzum arra is alkalmas lehet, hogy megmentsen egy pici, Csendes-óceáni szigetet? Pedig gyakorlatilag ez történik most Tavaluval, ahol maga a sziget, maga a város, annak minden egyes részével a Metaverzumban, vagyis a virtuális valóságban élhet tovább. Erről persze nem valamilyen szervezet, vagy az emberek döntöttek, hanem a helyi politikusok.

A szigetet valószínűleg elnyeli az ár, de minden fennmaradhat a Metaverzumban. Ők az első digitális nemzet.

Tuvalu egy óceániai állam, szigetország, a Polinéziához tartozó Ellice-szigetek területén, Hawaii és Ausztrália között, a Csendes-óceánon. Négy szigetből, és öt valódi korallzátonyból áll. Teljes szárazföldi területe 26 km². Vatikán és Nauru után a legkisebb népességgel rendelkező ország a Földön, lakossága alig több mint 11 ezer fő.

Bajban vannak, irány a Metaverzum

A csendes-óceáni szigetország már elkezdte létrehozni a teljes szigetet a Metaverzumban, mivel az országnak szembe kell néznie a tengerszint emelkedésével.

A projekt, amelyet Simon Kofe helyi igazságügyi, kommunikációs és külügyminiszter jelentett be az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP27), a történelmi és kulturális feljegyzések, családi albumok és hagyományos dalok katalogizálását, rögzítését és mentését célozza meg. A cél az, hogy minél többet megörökítsenek a tuvalui szigetvilág életéből, egyfajta virtuális valóságban, a Metaverzumban. Itt szinte minden kő és fa úgy lesz megalkotva, ahogy van, még mielőtt teljesen elnyeli a víz.

Bár az emberek maguk nem költöznek be a virtuális országba, hiszen ahhoz mindenkinek VR-szemüveg kéne, és még mindig a való világban élünk, aki akar visszatérhet majd régi otthonába virtuálisan, bármikor. Ettől függetlenül valószínűleg a tenger miatt mindenkinek el kell majd hagynia az otthonát. Egyes területek dagálykor már most víz alatt vannak, de úgy tűnik, hogy az évszázad végére mindent elnyel a víz.

„Mivel a földünk eltűnik, nincs más választásunk, mint a világ első digitális nemzetévé válni. Hogy megóvjuk nemzetünk kincseit, a felhőbe költöztetjük őket” – mondta Simon Kofe.

 

Ezzel tehát létrejött az első digitális nemzet a világon, hiszen a politikai vezetés bízik abban, hogy az áradások és költözések után is nemzet tudnak maradni, a Metaverzum segítségével.

Ezt láttad már?

Papírból videojáték? Magyar fejlesztők ezt is megoldották: íme, a Fantasztikus Gnóm!

 

×