Lenyűgöző hangulatú hazai game: olyan, mint a Magyar népmesék találkozása a South Park első évadával, amikor minden képkocka papírmontázs volt.

Tényleg olyan, mintha összeollózták volna: a magyar Save Sloth Studios különleges indie játéka remek kétdimenziós kalandot ígér, komplex történetvezetéssel és egyedi látvánnyal, ami olyan, mint egy stop-motion megoldással összeállított origami világ – állapítja meg a GameStar.

Forrás: Save Sloth Studios

Az A Most Extraordinary Gnome-ban egy kis manó szerepében indulunk kalandokra, azzal a súlyos felelősséggel a vállunkon, hogy csak mi tudjuk megóvni az erdőnk állatait és növényeit a rájuk leselkedő veszélyektől. A gnóm vadgazdálkodónak nincs egyszerű dolga, hiszen amellett, hogy az élőlények ellátásáról kell gondoskodnia, még annak kiderítése is rá vár, hogy milyen titokzatos sötét erők kezdenek el munkálkodni a vadonban.

 

A game egyik legnagyobb előnye, hogy könnyed lazasággal és magas nehézségi fokon is játszhatjuk, miközben felfedezzük a Save Sloth alkotta világot – benne mindenféle állattal és nagyon egyedi stratégiát igénylő bossokkal, ráadásul az egészhez nagyon kelet-európai hangulatú zenék is társulnak. A Steam-ről már letölthető!

Nekünk, magyaroknak egyre jobban áll a játékfejlesztés – ilyen is kijött az utóbbi időben:

Itt az újabb ígéretes MAGYAR játék, a festményszerű sci-fi roguelike Fabular

 

×