Nem finomkodott a gyártó.

Az NVIDIA szeptember végén leplezte le a legújabb generációját, mely az RTX 40 – Ada Lovelace nevet viseli. A zászlóshajó, az RTX 4090 már október közepén megérkezett, ám úgy látszik, hogy még mindig tud meglepetést okozni. A gyártók rengeteg példánnyal készültek a startra, de kiderült, hogy néhányan a decemberi időszakra tartogatták a nagyágyúkat. Ide tartozik az Európában is egyre népszerűbb GALAX, a Hall of Fame sorozatuk újabb darabokkal bővült.

A két újdonság az OC Lab és OC Lab Plus nevet viseli magán. Értelemszerűen a Plus jelölésű változat az erősebb kettejük közül, de egyiknek sincs oka a panaszra. Úgy tűnik, hogy a legerősebb RTX 4090-et sikerül piacra dobniuk, ám a tuningfanatikusoknak még finomhangolnia kell az alapértelmezett értékeken.

Nézzük is, hogy mit tud a bestia!

A modern kártyáknál megszokott, hogy két állapot között állíthatjuk a BIOS-ukat. Ezeket S (Silent – Csendes) és P (Performance – Teljesítmény) módoknak szokták hívni a gyártók, itt sincs ez másképp. Bár a dobozból kivéve némileg gyengébb órajeleken muzsikál az OC Lab Plus, mint az Asus vagy MSI csúcskártyái, ez nem okozhat ez problémát. Teljesítmény módban ugyanis 666 wattig is elengedi a videókártyát a gyártó, így bőven van még benne tuningpotenciál, már az előzetes példányok is rekordokat döntögettek.

Nem véletlenül tehetik ezt meg, a kártyá(ko)n két darab 16 pines, újgenerációs csatlakozó található, mely jelenleg egyedülálló a piacon. Ha ez nem lenne elég, akkor egy felszerelhető, mini kijelzőt is kapunk a videókártya mellé, hogy teljes legyen az összkép. A hivatalos árazás nem ismert, abban azonban biztosak lehetünk, hogy ez lesz a legdrágább RTX 4090 modell.

Pillanatok alatt leégett a frissen épített csúcs PC – Majdnem vitte a házat is

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×