Rögtön két, teljesen eltérő modell is érkezhet.

A Xiaomi az elmúlt napokban bejelentett volna több terméket is, ám a rendezvényt elnapolták a volt kínai elnök halála miatt. Ennek ellenére nem maradtunk friss információk nélkül, hiszen a kínai közösségi oldalakon több kép is hódító útjára indult. A forrás ezúttal is a Weibo, mely szinte kötelező résztvevőnek számít az elmúlt évek tech és IT szivárgásainál.

Nézzük is az újdonságokat!

A képeken több számítógépet is láthatunk, melyek feltehetőleg két teljesen eltérő célt szolgálnak. A Xiaomi Host Mini PC nevet viselő masinát csak csupasz állapotában tekinthetjük meg. A házban egyedül egy 100 wattos tápot találhatunk, egyelőre még alaplap sem került bele. Éppen ezért lehetetlen megmondani, hogy AMD vagy Intel platformról beszélhetünk-e, ám az világosan látható, hogy akár 2 slotos videókártyát is belepakolhatunk majd. Ehhez azonban már nem lesz elég a meglehetősen gyenge táp. A kis kijelzőn megjelenő ikonok alapján valószínűsíthető, hogy Windowst futtat majd a gép.

A másik, Xiaomi Mini PC-ről már több információ is fellelhető. Nem titok, hogy az Apple Mac Mini számítógépe adta az inspirációt a kínai cégnek. A specifikációk alapján laptop hardvereket kapunk, hiszen egy Ryzen 7 6800H APU dolgozik az egységben, Radeon 680M GPU-val, 16 GB memóriával és 512 GB-os SSD-vel. 45 wattos fogyasztásával igazán hatékony „irodai” társ lehet a mindennapokban. Az ára 570 dollár körül alakulhat, mely mai árfolyamon 226 ezer forint.

Forrás: Weibo / HVG

Nem elég, hogy hülyén néz ki a Dyson légszűrős fejese, de ultradrága is

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×