A nyomozást vezető tiszt készpénznek vette az almás funkció adatait, de nagyon nem kellett volna.

A coloradói rendőrség különleges alakulata egy nyomozás során idén januárban szinte rárúgták az ajtót egy, a montabelloi otthonában békésen pihengető 77 éves nagymamára – írta meg a NBC. Az állig felfegyverkezett különleges erők lopott lőfegyvert, készpénzt és egy iPhone-t kerestek, de nagy meglepetésükre csak egy aranyos, de tőlük eléggé megrettent idős hölgyet, Ruby Johnsont találták.

A nagyi természetesen mindenben ártatlan, aki most beperli a súlyos szakmai hibát vétő vezető nyomozót, Gary Staabot. A nyomozó ugyanis azért eresztette rá a néni házára a kommandósokat, mert egy korábbi gépjárműlopás során az elorzott dolgok között volt egy iPhone 11-es is, aminek helyzetét a tulajdonosa az Apple Find My iPhone készülékkeresőjével nagyjából, sacc per kábé meg tudta határozni.

Persze ezek a helymeghatározások nem mindig pontosak, így mindenképpen szükség lett volna további intézkedésre és felderítési műveletre, a nyomozó azonban időt és fáradtságot spórolva rábökött inkább a célpontok feltételezett házára. Ekkor jöttek a kommandósok, majd behatoltak az épületbe, amiről igen hamar kiderült, hogy az esetről mit sem sejtő 77 éves nagyi sütiszagú otthona.

Az mondjuk elég valószerűtlen, hogy a hölgy kávéval és citromos nápolyival kínálta volna a kommandósokat, azok ugyanis annyira megrémisztették, hogy azóta sem érzi biztonságban magát a saját otthonában. Tulajdonképpen ezért a traumatikus élményért citálja bíróság elé a nyomozót is.

A speciális egység tagjai egyébként nagyon kedvesen viselkedtek a nagyival, de sajnos a házkutatás miatt kissé feldúlták a házát. Azt viszont nem tudni, hogy az ominózus iPhone végül meglett-e.

Ezt is olvasd el:

Mennyi?? – Dancsó Péter saját ruhamárkát indított, 50.000-et kér egy pulcsiért

 

×