Ha mostanában szerették volna memóriát venni a gépedbe, akkor jobban jársz, ha most vársz egy kicsit. Szakártők szerint bezuhannak az árak.

Mostanában annyira drágaság van mindenhol, hogy néha valóban megéri kicsit türelmesnek lenni. Most különönösen, amikor szakértők azt állítják, hogy hamarosan a DRAM-ok ára csökkenésnek indulhat. A wccftech szerint iparági bennfentesek azt mondják:

a memóriaárak 2022 utolsó negyedévében és a következő év első negyedévében drasztikusan csökkennek majd.

Illusztráció

A szakemberek szerint 13-18 százalékos árcsökkenést is jelenthet majd. Igen, a DRAM-ok ára 2022 negyedik negyedévének végére akár 18 százalékkal csökkenhet.

Három hónappal ezelőtt a Trendforce azt jósolta, hogy a DRAM-ok ára globális szinten csökkenni fog. Persze nem biztos, hogy az árcsökkenés állandósul, hiszen a DDR5 standarddá válásával a DRAM-ok iránti kereslet is nőni fog. Szakértők szerint azonban a memóriaárak fokozatosan csökkenni fognak. Kisebb-nagy drágulás persze lehet, de az nem lesz olyan mértékű, mint amit az elmúlt években tapasztalhattunk.

Ha minden igaz, szakértők arra következtetnek, hogy még igen messze van az a pont is, hogy újra elkezdenek komolyabban drágulni. Nagyjából olyan 2026-ban. Ez jó hír, nem?

Ezt láttad már?

Így látnánk a Naprendszer bolygóit, ha ott lennének, ahol most a Hold

 

×