Egy új online alkalmazás megmutatja hová érdemes menni, ha rendesen meg akarod tankolni a járgányt.

A Mol-elnök, Hernádi Zsolt szerint hosszú hetekbe is beletelhet, mire helyreáll az üzemanyag-ellátás Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a leürült töltőállomások az üzemanyag-árstop megszüntetésével is általános és gyakori jelenségek maradnak.

Mivel az utóbbi időben országszerte emberek tömegei nem jutnak kellő mennyiségű, vagy akár egyetlen csepp üzemanyaghoz, néhány leleményes magyar úgy döntött, hogy készítenek egy online térképes alkalmazást, amivel már a kocsiba szállás előtt le lehet ellenőrizni, hogy mely kutak felé érdemes venni az irányt.

Ezt pedig még csak le sem kell tölteni, elég csak a mobil böngészőjében felcsapni a Benzinkút.info oldalát, ahol Magyarország főbb töltőállomásait jelzik. A gombostűkkel jelölt kutakra bökve pedig azonnal láthatóvá válik, hogy pontosan melyik típusú üzemanyagból nagyjából mennyi az elérhető – a zöld színnel a teljes készletet, a sárgával a hiányosat, a pirossal a leürült készleteket, míg a szürkével a hiányos infókat mutatják.

Ez utóbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy a készletekről szóló adatokat közösségi visszajelzések alapján állítják össze, azaz bárki beküldheti a tapasztalatait az állomásokról. Ez azért lényeges, mert így sajnos előfordulhatnak pontatlan, vagy egyenesen félrevezető jelzések, amire az alkotók külön felhívják a figyelmet. Ugyanakkor, ha azt feltételezzük, hogy mindenki rendeltetésszerűen használja, akkor egy nagyon hasznos térkép lehet az elkövetkező hetekben.

via – HVG

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hacker vagy? – Állást kínál neked a NAV, fel kell törni a rendszereit

 

×