Főállásban keresi saját hackerét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ami fizet azért, hogy valaki feltörje a rendszereit.

Korábban a NAV kapcsán már többször beszámoltunk arról, hogy igen könnyen juthatunk számítógépekhez a rendszeres árveréseknek köszönhetően. Most azonban teljesen más, mégis igen érdekes hírről számolhatunk be. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal ugyanis úgynevezett etikus hackert keres, főállásban (Köszi Prog.hu).

A NAV fizet azért, hogy egy hacker próbálja meg feltörni a rendszereket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Biztonsági Osztálya most friss pályázatot hirdetett, melyben etikus hackert, vagyis informatikai szakreferenst keres. Így a cél természetesen nem az, hogy valaki rosszindulatból feltörje a NAV rendszereit, hanem az, hogy ezzel felkutassák a biztonsági réseket. Az új alkalmazott feladata tehát az lesz, hogy feltárja: a NAV informatikai rendszerein hol található biztonsági rés, hogy azokat minél előbb be tudják foltozni.

Az ellátandó főbb feladatok közé tartozik a NAV elektronikus információs rendszereinek rendszeres IT biztonsági
szempontú tesztelése, sérülékenységek, hibák feltárása, valamint javaslatok azok javítására. Ezenkívül részt kell venni a biztonsági incidensek feltárásában és kivizsgálásában, kibergyakorlatok lebonyolításában is.

A pályázatból sajnos azon túl, hogy szükség van büntetlen előéletre, 3-5 év gyakorlatra és felsőfokú informatikai végzettségre, az nem derül ki, hogy milyen juttatás jár az etikus hackernek.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal személyi állományának jogállásáról szóló 2020. évi CXXX. törvény alapján” – írják a bérezésnél.

Akit érdekel a lehetőség, az itt tudja a pályázat részleteit átnézni, az állásra pedig december 20-ig tudsz jelentkezni.

Ezt láttad már?

https://leet.hu/2022/12/05/szomoru-gamer-video-lett-az-elso-ezek-voltak-2022-legnepszerubb-youtube-videoi/

 

×