Pár apró beállítás és segédprogram segíthet ebben nekünk.

Elérkeztünk december első napjaihoz. Ez csak egy dolgot jelenthet, egyre közelebb a karácsony. Sokan ilyenkor kezdik el díszíteni, feldobni a szobájukat, a lakást vagy épp az udvart. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért ne tehetnénk ugyanezt a számítógépünkkel. Szerencsére több felhasználónak is eszébe jutott már ez az elmúlt évek, évtizedek során, így megannyi módszer létezik, hogy feldobhassuk a Windowsunkat. Ezek közül szemezgetünk, legyen szó egy ártatlan háttérkép cseréről vagy épp havazó tálcáról.

Nézzük is, hogyan varázsolhatunk karácsonyi hangulatot a számítógépünkre!

Cseréld le a háttered

A legalapvetőbb lépés, nagy eséllyel akkor is eszedbe jutott volna, ha nem emeljük ki külön. Szerencsére a legkönnyebb is, pillanatok alatt elvégezhetjük a folyamatot:

  • Nyomjuk le a Windows + I kombinációt
  • Keressük meg a Személyre szabás > Háttérkép menüpontot
  • A menüpontot válasszuk ki, hogy „Kép” legyen a háttérkép formátuma, majd tallózzuk be az általunk favorizált képet

Több oldal közül is válogathatunk, mint például a Wallpaper StockHD Wallpapers, és az Alpha Coders. Hamarosan mi is jövünk a saját, gamer karácsonyos összeállításunkkal.

Karácsonyi téma

Szerencsére a Windows témavilágát is magunkra szabhatjuk, így pár pillanat alatt ünnepi piros vagy épp zöldes színben fogad minket az operációs rendszerünk. Az útvonal meglehetősen hasonló a háttérképhez:

  • Nyomjuk le a Windows + I kombinációt
  • Keressük meg a Személyre szabás > Témák menüpontot
  • Itt pedig a „Színek” szekciót érdemes keresnünk, legyen szó akár Windows 10 akár windows 11 operációs rendszerekről

Legyen hó!

Az elmúlt időszakban sajnos többször is előfordult, hogy nem fehér karácsonyra ébredtünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a gépünkön ne gyönyörködhetnénk a hóesésbe. Több segédprogramot is találhatunk erre a célra, van amelyik csak simán hóesést imitál, míg a másik a kurzor mozgásához igazítja a havazást. Ezek egy fejlesztő kezei közül kerültek ki, működnek Windows 10 és 11 alatt is. Ártalmatlan, pár KB-os programok, ám arra érdemes odafigyelnünk, hogy a géppel együtt szeretnének indulni.

Ezt az ikont kell megkeresnünk

Ennek kikapcsolásához a tálca jobb oldalán meg kell keresnünk a hópehely ikont, majd ki kell vennünk a pipát a „Start when i start Windows” sor elől. A segédprogramok hivatalos weboldalai:

Visszaszámláló

Annyira várod a karácsonyt, hogy minden nap emlékeztetni szeretnéd erre magad? Nem is kell tovább keresgélned, erre is van megoldás. Szintén a fenti alkalmazások fejlesztőjéhez köthetjük a visszaszámlálókat. A legnépszerűbb ezek közül a hógömböt ábrázoló alkotások. Használata szintén nem igényél semmilyen szaktudást. Nemes egyszerűséggel le kell töltenünk a hivatalos weboldalról, majd elindítanunk a fájlt. Alapértelmezetten minden ablak elé sorolja magát, de az előző bekezdésben taglalt hópehely ikon segítségével ezt is teljesen személyre szabhatjuk. Itt is érdemes kivennünk a pipát a „Start when i start Windows” sor elől, ha nem szeretnénk, hogy együtt induljon a gépünkkel.

Te várod már a karácsonyt?

Akciófigyelő | 15.000 forint helyett INGYEN osztogatnak két remek játékot

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×