A játék atyja pozitívan nyilatkozott.

Az elmúlt pár évben egyre nagyobb szerepet szentel a Sony a PC-s platformnak. Olyan, korábban csak PlayStation konzolokon játszható címek is megérkeztek számítógépre, mint a God of War, a Marvel’s Spider-Man játékok vagy épp a Horizon Zero Dawn. Úgy tűnik, hogy az óriáscég folyamatosan keresi az újabb lehetőségeket, ezúttal szintén egy ikonikus széria neve merült fel.

A GTPlanet legutóbbi interjújában a Gran Turismo 7 „atyja”,  Yamauchi Kazunori beszélt bizakodva egy potenciális PC-s portról. Elmondása szerint a fejlesztésért felelős Polyphony Digital stúdió tervei, ötletei között szerepel az ikonikus autószimulátor átköltöztetése. Ennek kivitelezése azonban nem a legegyszerűbb feladat. A Gran Turismo egy végletekig finomhangolt cím a PlayStation konzolokon, PC-n azonban nem minden esetben lenne megoldható a 60 FPS 4K felbontás mellett. Ebben valóban van némi igazság, ahogy abban is, hogy a számítógépes szegmensben még mindig a Full HD az úr. 

Biztató lehet a pozitív nyilatkozat?

Kazunori Yamauchi

A fentiek ellenére ilyen elszólás mellett bizakodóan tekinthetünk a jövőre. A Gran Turismo számítógépes debütálása igazán jelentős pillanat lenne még Sony-s mértékkel is, hiszen az elmúlt 25 évben kizárólag PlayStation konzolokon körözhetünk a virtuális pályákon. Szintén biztatóak lehetnek a Sony korábbi tervei, melyek alapján 2025-re a cég által kiadott címek legalább fele mobilon vagy PC-n is játszható lesz.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a japán óriás 2021-ben megvásárolta a Nixxes Software-t is, mely kimondottan PC-s portokkal is foglalkozott az elmúlt években, például a Marvel’s Avengers vagy épp a Deus Ex: Mankind Divided
esetében. A Microsoft a Forza szériával már meglépte a PC-s nyitást, reméljük a Sony-ra sem kell már sokat várnunk.

Így néznek ki a Star Wars szereplői cuki KISCICAKÉNT | KÉPEK

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×