Egy tehetséges mesterséges intelligenciával alkotó kreatív elképzelte a Star Wars ikonikus szereplőit ultraaranyos cirmosként.

Mivel viszonylag még egy egészen friss technológiai vívmányról van szó, még elég nagy izgalommal teli várakozás, érdeklődés, illetve nem kevés vita is övezi a művészeti felhasználású mesterséges intelligencián alapuló képelkotó programokat.

Ezekkel az eszközökkel ugyanis hagyományos művészi tudás nélkül, írott formában szinte bárki bármit megalkothat- persze, akinek van hozzá elég képzelőereje. A rengeteg grafikus és más alkotó- és képzőművész a kreatív szakma végét vizionálja, míg mások őrületes lehetőségeket, a jövő látják ezekben.

A kérdés és a probléma nem eldöntött, azt viszont nagyon fontos tudni, hogy a megfelelő kreatív vénával és tudással rendelkező emberi tényező nélkül egyik sem ér szinte semmit. Ugyanis hiába ültetünk le egy átlagembert egy olyan szoftver elé, mint amilyen a Midjourney, nagy valószínűséggel csupán a lehetőségek felszínét kapargatná, pontosan olyan eredményességgel, mintha egy üres vászon elé állítanánk egy szett ecsettel és némi festékkel a kezében.

Aki viszont nyitott a technológia felé, annak adott a lehetőség, hogy kiélje a piszkos fantáziáit. Megannyi érdekes projekt például ilyen próbálkozásokból született, mint például a Harry Potteres vagy a Trónok Harcás galériák, melyek megmutatják, miként néznének ki a főbb szereplők a könyvek leírásai alapján. De mesterséges intelligenciával alakították szinte

A lehetőségeknek kizárólag a képzelet szabhat határt, semmi más, vagyis egy ideig még özönlenek a furábbnál furább, és ötletesebbnél ötletesebb AI artok. Ebbe a sorba csatlakozik most a legújabb alkotáscsomag, amelyben azt láthatjuk,

hogyan néznének ki a Star Wars főszereplői cuki kiscicaként.

Na a fentiek után egy cseppet sem illik csodálkozni ezen. Főleg, mert a végeredmény tényleg vicces lett. Mintha a macsekokat valaki a MondoCon cosplay versenyére öltöztette volna – bár ezek után nem csodálkoznánk, ha a következőn valaki tényleg megpróbálkozna ilyesmivel.

A képeket egyébként pont a Midjourney segítségével készítették, az alkotó kiléte azonban nem ismert, de könnyen lehet, hogy orosz/szláv lehet az illető, ugyanis egy orosz nyelvű AI Arttal foglalkozó Telegram-oldalon, illetve egy belsős Midjourney-szerveren lehet csak rájuk bukkanni. Az elismerés viszont látatlanban is abszolút kijár neki ezekért a messzi-messzi galaxisból jövő cirmosokért!

Boba Catt

Darth Catter

Darth Catter visszavág

Rohammacskás

Mancs Skywalker

Yocat

Leia Mancshercegnő

Cat Solo

C-ATPO

Macsubakka

Ezt is érdemes megnézned:

Így néznének ki a Star Wars, a Harry Potter és a Gyűrűk Ura szereplői BÉBIKÉNT

 

×