A Riot Games szakemberei nem ismernek lehetetlent.

A Riot Games már a Valorant alpha változatánál világossá tette, hogy nem ismernek tréfát, ha csalókról van szó. A Vanguard nevet viselő védelmet pont ezért rengeteg kritika is érte az első időszakban. Nem teljesen véletlenül, hiszen az átlagnál több jogot kért magának az operációs rendszertől. A kezdeti időszakban ráadásul olyan programokkal is összeakadt, mint az Nvidia Shadowplay vagy épp az MSI Afterburner.

Aztán később megenyhült a közösség szíve, hiszen valós körülmények között is bizonyította erejét. Iparági elemzők szerint is a legjobb védelemről beszélhetünk. Tökéletes rendszer persze nem létezik, így teljesen csalómentes sosem lesz a Valorant. Pár meccsnél, napnál tovább azonban a privát csalásokon kívül nem sokan húzzák.

Úgy tűnik, hogy ismét szintet léphetett a Vanguard!

A DMA csalások magas szintet képviselnek, rengeteg védelem nem is képes ezeket szűrni. A DMA a Direct Memory Access rövidítése, általában valamilyen PCI(e) csatlakozóra kötött mikrokontrollerrel vagy egyéb eszközzel férnek hozzá a memóriához a csalások készítői. Jól látható tehát, hogy ez már nem az egy kattintásos .exe fájlok mezeje. Az AntiCheatPD Twitter fiók screenshotjai alapján már ezeket is sikeresen szűri és blokkolja a Valorant, több fejlesztő sem talált megoldás ennek kikerülésére. Remélhetőleg a Riot Games munkatársainak lendülete továbbra sem hagy alább, hiszen folyamatos macska-egér játékról beszélhetünk.

Akciófigyelő | 18 fantasztikus játékra csaphatsz le teljesen INGYEN PC-n

×