A Netflix előfizetői a mai naptól teljesen ingyen játszhatnak a 2022-es esztendő egyik legjobb narratív játékával.

Mivel elég nagy félreértések szoktak előfordulni a komment szekcióban, fontos tisztázni, hogy mit is jelentenek az Netflix “ingyen” játékai. Sokan ugyanis kikérik maguknak, a vállalat játékai valójában nem ingyenesek, hiszen előfizetőnek kell lenni, hogy játszhassunk velük. Igen ám, csakhogy a Netflix nem egy játékszolgáltatás, és bár van videojátékos érdekeltsége, a játékokat a több száz film és sorozat mellé csupán szívjóságból adják – felár nélkül, teljesen ingyen.

Azt is fontos tudni, hogy nem a Netflix Gaming indulása miatt drágult és drágul a szolgáltatás ára. A vállalat szinte minden évben korrigál az árszabáson – ami világviszonylatban egyébként Magyarországon kifejezetten olcsónak is számít. A Netflix a játékokat (egyelőre?) választott csomagtól függetlenül minden egyes előfizetőjének ingyen kínálja. Az így elérhető játékokban pedig még csak mikrotranzakciók és reklámok sincsenek.

A szolgáltató játékos kínálata pedig hónapról hónapra egyre csak bővül, és bár még össze sem lehet vetni más mobiljátékos megoldásokkal – mind tartalomban, mind felhasználószámban, de semmi oka szégyenkeznie. Már csak azért sem, mert nemhogy egyre több alkotás közül válogathatunk, hanem mert minőségükben is egyre magasabb szinteket képviselnek.

A mai naptól, november 17-től kezdve például a Netflix előfizetői az év egyik legjobb játékát is megkapják, ami az idei The Game Awards-on három: a legjobb történetért, rendezésért és színészi alakításért járó jelöléssel büszkélkedhet.

Ez a játék nem más, mint az Immortality, ami inkább egy interaktív film, mintsem egy hagyományos értelembe vett videojáték. Mégis annyira komplex, annyira mély, és annyira interaktív, hogy a God of War: Ragnarök, a Horizon 2, és a Plague Tale: Requiem mellett méltán megérdemelt helye van a legjobbak között.

A játék központi szála egy tehetséges színésznő rejtélyes eltűnése körül bonyolódik, a játékosnak pedig a róla készült archív felvételek segítségével kell kiderítenie, hogy pontosan mi és hogyan történt. Mivel egy történetorientált alkotásról van szó, ennél többet semmiképp sem érdemes elárulni a sztoriról, de már a jelöléseiből sejthető, hogy kifejezetten szövevényes, fordulatos, és megdöbbentő felfedezések várják a Netflix nyomozóit.

A játék egyébként megjelent Xboxra (Game Pass), PS-re és PC-re is, de mától már mobilon is játszhatunk vele – feltéve, ha van Netflix-előfizetésünk. Ha ennek az egy kritériumnak megfelelünk, akkor az Immortality-t a streaming szolgáltatás Játékok kategóriájában kell keresni, ahol pár gombnyomást követően Androidra és iOS-re is le lehet tölteni.

Mindeközben természetesen a Netflix novemberi filmjeiről és sorozatairól sem érdemes lemaradni:

Brutális mennyiség! – Itt az összes film és sorozat, ami novemberben jön a Netflixre

 

×