Nem mondtak le teljesen a termékről.

Az Xbox Series S és X modellek megjelenése óta kering a pletyka, hogy a Microsoft egy harmadik változattal is készül. Az sem titok, hogy a fejlesztők jelentős része utálja a gyengébb modellt, így egy még visszafogottabb példány nem lenne sikeres. Ezt jól tudja az óriáscég is, ezért nem is ebbe az irányba indult el a projekt fejlesztése.

Májusban a rendszerfájlok megerősítették, hogy a Project Keystone kódnevű készülék valóban létezik már. Később pedig az Xbox vezetője, Phil Spencer felejtette véletlenül egy beszélgetés hátterében az egyik prototípust. A harmadik Xbox klasszikus értelemben nem is konzol, hiszen nem helyileg futtatja a játékokat, hanem az Xbox Cloud szolgáltatáson keresztül, a felhőben játszhatnak a felhasználók. Ehhez is kell persze valamilyen szintű hardvercsomag, hogy megfelelő grafikai megjelenítést és „hibátlan” hálózati csatlakozást biztosítsanak a vásárlóknak.

A megjelenésére azonban még várnunk kell egy meglehetősen fontos ok miatt!

 

A The Verge Decoder legutóbbi adásában ki is derült az indok, ami miatt csúszik a konzol megjelenése. Ez pedig nem más, mint a megfelelő árazás. A Microsoft úgy tűnik, hogy nem találta még meg az arany középutat. Ahhoz, hogy kelendő legyen a konzol, jóval az Xbox Series S alá kellene menni árban, amely meglehetősen nehéz dió. Főleg annak tükrében, hogy a Microsoft mindenképp szeretne egy kontrollert is adni a Keystone mellé, mely önmagában jelentősen meg tudja dobni azt a bizonyos árcédulát. A reális ár valahol 129 dollár (~52 ezer forint) környékén lehet majd, ám erre talán még éveket is várnunk kell. Teljes mértékben nem állt le a fejlesztés, ám erőteljes parkolópályára került.

Forrás: DualShockers

Minden probléma forrása? – Nagyon utálják az egyik konzolt a fejlesztők

×