Néhányan nem finomkodnak, amikor a jelenlegi generációról beszélnek.

Nem titok, hogy a gaming manapság is meglehetősen költséges hobbinak számít. Egy ideig a videókártyák ára miatt gyakorlatilag nem is nagyon érte meg PC-t összeszerelnünk, ezért sokan a konzolok felé kezdtek kacsingatni. A legköltséghatékonyabb megoldásnak az Xbox Series S tűnt. Százezer forint körüli árcédulájával 1080p/1440p monitorok, tévék mellé kiváló társnak bizonyul.

Tény azonban, hogy hiába soroljuk az újgenerációs konzolok közé, nyers erőben nem sokkal jobb, mint az előző generáció flagship modellje. Ez elmúlt napokban rengeteg felhasználó elégedetlenkedett a Gotham Knight 30 FPS-es limitje miatt. A fejlesztők a korábbi verziókban feltűnt Performance módot kivették a játékból, így esélyünk sincs 60 FPS-re feltornázni a friss címet.

Úgy tűnik, hogy az egyik Xbox konzol lehet a hibás!

Természetesen a programozók is próbálják valamilyen szinten védeni magukat és a munkájukat, így hamar kiszivárgott néhány belsős Twitter üzenet. A GamingBible információi szerint a Microsoft követelményei komolyan visszafogják a fejlesztőkben és játékokban rejlő potenciált. Minden Xbox játéknak futnia kell az Xbox Series S konzolon is, miközben annak hardvere nem hasonlítható a Series X és PlayStation 5 erejéhez. Iparági információk szerint rengeteg stúdió kéri a Microsofttól, hogy legyen kicsit megengedőbb az Xbox Series S kompatibilitás feltételeivel.

Nem véletlenül, hiszen kivétel nélkül a kisebb Xbox konzol felelős több problémáért, hátrányért. Éppen ezért a konzol megítélése sem a legjobb a fejlesztők között, kimondottan utálják. Kevés arra az esély, hogy a Microsoft enyhít a követelményeken, hiszen gondolnia kell a több millió Xbox Series S tulajdonosra. Remélhetőleg azért sikerül megegyezniük a feleknek valamilyen kompromisszumos megoldásban, hosszú távon a mostani állapot nem fenntartható.

Ennyiért már Xboxot kapunk – Brutálisan drága lesz az új PS5 kontroller

×