Gyorsabban kelt el minden RTX 4080 videokártya egyes onlin boltokban, mint hogy megsül az ebéd.

Bár sokan azt feltételezték, hogy senki nem fogja majd tudni kifizetni, úgy tűnik, tévedtek. A napokban jelent meg az Nvidia GeForce RTX 4080, ami az egyik legjobb videokártya jelenleg a piacon. A GPU benchmark szerint jelenleg ez a második leggyorsabb kártya, de az 1199 dolláros ár miatt elég sokan panaszkodtak.

A magas árcédula ellenére az Ada Lovelace grafikus kártya a legtöbb boltban egy óra alatt elfogyott – írja a Tom’S Hardware.

A Newegg oldalán például 19 különböző GeForce RTX 4080 modellt kínáltak, azonban mindegyik elfogyott. A Best Buy-on 11-féle GeForce RTX 4080 kártyát lehet találni, de egyik sem kapható. Az exkluzívan a Best Buyban kapható GeForce RTX 4080 Founders Edition szintén elfogyott. A B&H Photo Video 24 egyedi GeForce RTX 4080 SKU-t tett közzé, de a Newegg-hez és a Best Buy-hoz hasonlóan itt sincs már belőle.

Ez persze leginkább külföld, de magyar viszonylatban sincs másképp, annak ellenére, hogy nálunk még többe kerülnek a kártyák. Ennek ellenére van olyan magyar bolt, ahol kapható még a 4080, de nálunk például a Palit GeForce RTX 4090 GameRock OC 24GB még elérhető.

Sajnos közben már megjelentek azok is, akik felvásárolták a kártyákat, és máris jelentős felárral kínálják az eBay-en. Ismét itt vannak a haszonlesők, akik kihasználják a készlethiányt. Most mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy várjon, hiszen hamarosan jöhet új készlet.

Ezt láttad már?

SSD vs. HDD – Mi a különbség, és melyiket válasszam?

 

 

×