Az Epic Games a héten felcsapja a Necronomicont, hogy aztán óriási mészárlást rendezzen.

Az Epic Games úgy tűnik, hogy már gőzerővel kondicionál minket a náluk szokásos karácsonyi ajándékáradatra, amikor is konkrétan bárki, aki ellátogat a Steam legnagyobb riválisának boltjába, teljesen ingyen legalább egy tucatnyi ingyen játékot zsebelhet be. Csak úgy, a két szép szeméért.

Szóval az Epic most szemmel láthatóan erre az ingyen játékdömpingre kezd készülni, legalábbi más ésszerű magyarázatot nem találni arra, hogy miért is adnak egy – tök jól sikerült – idei megjelenésű alkotást. Méghozzá nem is akármit, hanem a kultikus horrorsorozat, az Evil Dead alapján készült aszimmetrikus multiplayert, amiben a játékosok maguk dughatják fel Ash ikonikus láncfűrészét a gonosz halott valagába – amit amúgy szintén egy másik játékos testesíthet meg.

Egyébként számomra teljesen érthetetlen, hogy ez a játék miért nem évekkel korábban jelent meg, hiszen adja magát a téma és a műfaj is, ahogyan minden bizonnyal jóval többen kaptak volna rá még akkor, mikor még futott a fergeteges Ash vs. Evil Dead (ami szerintem minden idők egyik legjobb… mit hazudok? – MINDEN IDŐK LEGJOBB horror-vígjáték sorozata, és pont). A játékban nem mellesleg a sorozatbéli karakterek és a filmesek is egyaránt visszaköszönnek.

Most ez a vérbő játék az Epic jóvoltából teljesen ingyenes mindenki számára, aki belép a Store-ba, majd az ingyenjátékos rubrikában igényli.

DE VAN MÉG MÁS IS!

 

Nem az Evil Dead: The Game az egyetlen, amire a játékosok ingyen igényt tarthatnak az EGS-en. A másik ajándék cucc a Dark Deity, ami egy kicsit hardcore-abb körökre osztott szerepjáték-stratégia, amit pixeles anime köntösbe öltöztettek. A játék egyébként egyáltalán nem rövid, ami alaphangon is 23 óra szórakozást ígér, de ha valaki teljesen ki szeretné maxolni a történetet és a karaktereket, annak inkább 40 órával lesz érdemes kalkulálnia.

A két játék összértéke körülbelül 17.000 forinton állapodik, szóval az Epic megint jól a zsebébe nyúlt, hogy elcsavarja a játékosok nyakát. A játékokat a mai naptól, azaz november 17-től kezdődően egy hétig, november 24-ig lehet ingyen igényelni az Epic Games Store-on, az akció lejárta után pedig örökre ott is maradnak a könyvtárakban.

A Netflix játékáról sem érdemes lemaradni:

Netflix előfizető vagy? – Akkor INGYEN játszhatsz az év egyik legjobb játékával

 

×