Kiadják minden idők legmagasabb LEGO-építményét, ami csaknem annyi építőelemből áll, mint az eredeti műtárgy, amit megformáz. Felnőtt móka!

Megjelent minden idők legmagasabbra nyúló LEGO-készlete, viszont a pazar méretek nagyon nem szégyellős árcédulát is jelentenek:

idén ez lesz az egyik legdrágább LEGO, ami újonnan kapható.

Forrás: Warner Bros.

A szett Párizs legemblematikusabb épületét, az Eiffel-tornyot tartalmazza – annyira valósághű kivitelezésben, amennyire csak lehetséges. Az IGN szerint Rok Žgalin Kobe tervező igyekezett az eredeti mérnöki alapelvek mentén haladni, így csaknem ugyanannyi építőelemet használt, mint amennyiből az eredeti készült.

A LEGO Eiffel-torony pontosan 10.001 (a plusz 1 a csúcsra kerülő francia zászló), míg az igazi épület kb. 12.000 különböző egységet tartalmaz.

 

A művész a LEGO elveihez képest is új, forradalmi építési technikákat ígér a játékhoz, ami rekordmagasra nyúlik, mire összerakjuk. A minden eddiginél nagyobb építményük

149 cm magas, 23 cm széles és 23 cm mély.

Forrás: LEGO

Ilyen méretek és részletesség mellett (a torony alá a köztéri parkot is megépíthetjük!) persze nem csoda, hogy felnőtteknek ajánlják a karácsonyfa alá. Mondjuk valószínűleg kevés olyan gyerek van, aki az árát ki tudná pengetni a zsebpénzéből. Ahogy azt fentebb is írtuk, az épület LEGO mását nem mérik olcsón: a hazai weboldal szerint 259.990 forintért kerül forgalomba, 2022. november 25-én.

Amúgy nem ez a legnagyobb varázslat, amit LEGO-val lehet végrehajtani:

Az ott… LEGO?!! Bizony: OTT nézheted meg élőben az 1:1-es LEGO-oroszlánt!

 

×