Szédületes projektet valósított meg a LEGO Hungary, és már le is leplezték! #RebuildTheWorld #RebuildTheLion – találd ki mennyi építőkocka kellett hozzá!

Van, aki egy üvegbúra alatt véglegesen a helyén hagyná, más a leszerelés után karitatív célra elárverezné, de az holt biztos, hogy senkit sem hagy hidegen!

Forrás: LEGO Hungary

A LEGO Hungary sajátos akcióval dobta fel a budapesti Lánchíd felújítását: a Clark Ádám téri hídfőnél csütörtökön leplezte le az egyik eredeti oroszlánt ideiglenesen helyettesítő szobrot – LEGO-ból!

A 850.000 darabból álló, 2,8 tonnás, 1:1 arányú (tehát 5,8 x 1,7 x 2,45 méteres) LEGO-oroszlán a jelenleg nem látható példányok pontos mása

– osztotta meg Karácsony Gergely főpolgármester, megjegyezve, hogy a Lánchíd „Budapest egyesülésének 150. évfordulójára teljes pompájában újul meg” – ergo: jövő novemberre várható a befejezés, de nem tudni, hogy az oroszlán addig a helyén marad-e.

Forrás: LEGO Hungary

A LEGOHungary oldalán közzétett bejegyzés alatt ömlenek a kommentek: mindenki imádja a cég akcióját és már arról is ötletel a nép, hogy mi legyen az egycsapásra országos kedvenccé vált szobor későbbi sorsa. Van, aki elárverezné, más így, ahogy van a helyén hagyná – egy üvegbúra alatt.

Forrás: LEGO Hungary

A LEGO az #ÉpítsdÚjraaVilágot / #RebuildTheWorld – #RebuildTheLion kampányban készíttette el a szobrot, Dóczy Balázs hivatalos legó-építőmester tervei alapján. Az eredeti kőszobrok Marschalkó János szobrászművész alkotásai – ezek túl vannak a restauráláson, de csak akkor lesznek újra láthatók, ha lezárul a felújítás.

Aligha fog kijönni készletben – ilyen geek királyságok viszont a boltban is vannak:

Star Wars-mentes válogatás: a 10 legjobb gaming és geek LEGO a messzi-messzi galaxison túl

 

×