Van LEGO a Skywalkerek világán kívül! Nem is akármilyen: íme a legkirályabb gyűjtői és szezonális darabok – helyenként elég pofátlan árcédulával!

Akár magadat, akár más LEGO-bolondot akarsz meglepni, ezekkel a darabokkal nem lehet hibázni! Íme a legkirályabb válogatás – nem ranglistás összeállításban és teljesen szubjektíven – olyan LEGO-kiadványokról, amelyek a kedvenc gaming és geek tartalmainkat idézik!

Némelyiknél meggondolnánk a helyedben, hogy kibontsuk-e, mert találtunk néhány erősen gyűjtői darabot is, ami idővel nagyon sokat érhet. Nem mintha most nem szaladtak volna el a beárazásukkal…

1. Élethű Atari konzol

Ready Player One? – kérdezi a készlet oldala, teljes joggal, hiszen a leges-legelső videojáték konzol hű másáról van szó! Méreteiben megjelenésében, színeiben, de még a joystick-ok érzékenységét tekintve is minden olyan, mintha az eredeti gépet raknád ki, apró építőkockákból! Toplistás gyűjtői darab a LEGO ranglistáján is, hiszen a tervező (Chris McVeigh) az Atari kiadásának 50. évfordulójára készítette.

Korosztály: 18+
Elemek száma: 2.532
Dimenziók (Ma/Sz/Mé): 8/33/22 cm
Ár: 91.990.-

2. A Szellemirtók verdája

Ne mondd nekem, hogy nem dobbant meg a szíved, legalább egy kicsit! Nos, még jobban meg fog, ha szólunk, hogy van sziréna, forgó radar, oldalra kiugró tüzelő ülés, működő kormánymű, hátra hagyható szellemcsapda, és a habcsókember tudja még mi minden más! Nagybetűs újra élt gyerekkor, isten hozott!

Korosztály: 18+
Elemek száma: 2.352
Dimenziók (Ma/Sz/Mé): 23/17/47 cm
Ár: 91.990.-

3. Vissza a jövőbe: A DeLorean

Na jó, de Vissza a jövőbe 1., vagy 2., vagy 3. Delorean? Nos, az ÖSSZES!! Egy készletben mind a három, szuperrészletes autó (persze Marty-val és Dokival egyetemben), ami lényegében fejleszthető: ott a mindenféle szeméttel is működő, az áramszedős, végül pedig a repülő változat! Megfűszerezték a dolgot az eredetit idéző belső térrel is, szóval minden apróságra figyeltek!

Korosztály: 18+
Elemek száma: 1.872
Dimenziók (Ma/Sz/Mé): 12/19/35 cm
Ár: 76.990.-

4. Super Mario: Bowser

Pont jókor jött Mario végső ellenségének LEGO mása, hiszen nemrég debütált a film előzetese. Íme a legfőbb boss, Mighty Bowser felépíthető változata, ami kész állapotában menő dísze bármely geek lakásnak, még akkor is, ha a tereket nem a LEGO uralja. Tele autentikus részletekkel, különböző felvehető testhelyzetekkel – plusz van egy remek állványzatunk is!

Korosztály: 18+
Elemek száma: 2.807
Magasság: 32 cm
Ár: 102.990.-

5. Reszkessetek betörők! Van Kevin, szomszéd, Joe Pesci is

Hát ez akkora királyság, hogy Maculay Culkin is kijózanodna érte, ha megkaparinthatná. Nem, talán a világon egyedül ő nem… Viszont a világ vidámabb részének elvonási tünetei vannak, ha karácsonykor nincs egy kis Home Alone-maraton. Mostantól LEGO-val is átélhetjük! Itt a MacCallister család nyitható frontfallal rendelkező háza, ahol a két betörőt módszeresen szivatja egy nyüzüge nyikhaj. A készletet udvari lombházzal (új menekülő út!), a rabláshoz hozott furgonnal és mindenféle mechanikusan működő aprósággal is feldobták.

Korosztály: 18+
Elemek száma: 3.955
Dimenziók (Ma/Sz/Mé): 27/34/37 cm
Ár: 114.990.-

6. Minecraft: The Skeleton Dungeon

Ez itt egy kisebb (és olcsóbb!), kifejezetten gyerekeknek szánt darab, és szezonja van, szóval semmiképp sem akartuk kihagyni a szórásból. A Minecraft univerzum csontvázbarlangja, igazi halloween-i hangulattal, zárható-nyitható tömlöccel és más működő elemekkel. Ideális őszi ajándék – rémes, mégis ártatlan.

Korosztály: 8+
Elemek száma: 364
Ár: 11.990.-

7. Marvel: Sanctum Sanctorum

Egyenesen az Infinity Saga történeteiből: Doctor Strange háromemeletes, 360 fokban kiépített, méretarányos otthona, a Sanctum Sanctorum szentély. Megfejelték egy rakat figurával: Strange és tanítványa mellé jár Vasember és Pókember is. Szuper darab, dimenzióváltó ajtókkal, falból előtörő csápos szörnyekkel és varázslatokkal.

Korosztály: 18+
Elemek száma: 2.708
Ár: 92.990.-

8. Marvel: Thanos kesztyűje

Ezt a menőséget szintén gyűjtői darabnak szánják: Thanos Gaundlet-jét, benne a végtelen kövekkel, egy múzeumban is kiállíthatnánk! Az ujjak persze állíthatók, de a galaxis biztonságban marad, mert ahogy elnézzük, csettinteni nem tud. Ez mondjuk kihagyott ziccer…

Korosztály: 18+
Elemek száma: 675
Ár: 26.990.-

9. Harry Potter: A Roxfort Expressz

Na, EZ brutális (az ára is)! Nem aprózták el: felépítheted nem csak a Roxfort Expressz mozdonyát és egy kocsiját, hanem a 9 3/4-ik vágányt is! 1:32-es méretarányú, sokdarabos, egészen élethű mása a filmben látott szerelvénynek, amihez adnak 20 karaktert is! Hedviget hiányolom, de legalább van dementor! Pazar!

Korosztály: 18+
Elemek száma: 5.129
Dimenziók (Ma/Sz/Mé): 11/20/118 cm
Ár: 189.990.-

10. A galaxis őrzői: Adventi naptár

Kedves kis marhaság, TÉNYLEG gyerekeknek, és az unokaöcsik imádni is fogják – pl. Mikulásra. A készletben nem csak a filmek főhőseit találod meg (van mindenfélével felcicomázható Groot!), hanem összesen 24 darab szuperhősös ajándékot, amelyek persze a doboz egy-egy ablaka mögül bukkannak elő.

Korosztály: 6+
Elemek száma: 268
Ár: 13.990.-

És azt tudtad, hogy már van hazai tervezésű LEGO-remekmű is?

Egy 17 éves MAGYAR srác ötletét csinálja meg a LEGO – Jön a LEGO-csocsó!

 

×