Lehet találgatni, hogy folytatják-e a kedvenc sorozataidat, és maradnak-e olyan tartalmak, amik miatt előfizettél. Kiderült mekkora zűrben van a Disney.

Egy vállalat rossz anyagi helyzetét csak rövid ideig lehet takargatni. Ha a cég akkora, mint a Disney, akkor még hamarabb kiderülnek a bajok:

a munkatársaknak bejelentették, hogy elbocsátási hullám indul, mert a cég annyira túlköltekezett, hogy az már a működést fenyegeti.

A leépítés ténye az ügyvezető igazgatótól szivárgott ki – vette észre a GameStar. Bob Chapek azután küldött körlevelet, benne a valószínűleg többezer embert érintő rossz hírrel, hogy megjelent a 2022-es üzleti év harmadik negyedévi beszámolója. És hát, nincs pénz.

Forrás: comic-cons.xyz

Az e-mailben állítólag az szerepel, hogy sürgős költségcsökkentésre lesz szükség, ami a toborzás felfüggesztésével, az utazások korlátozásával és kirúgásokkal jár. A ludas a Disney+:

a streaming szolgáltató önmagában 1,47 milliárd dolláros veszteséget termelt.

Chapek egyértelművé tette, hogy a vállalat minden részlegét átvilágítják, de már most biztos: mindenhol alaposan megnyirbálják a költségvetést. Nincsenek olyan illúzióink, hogy ez a tartalmakat nem fogja érinteni: egyáltalán nincs kizárva, hogy még sikeres produkciókat, pl. Star Wars, vagy Marvel sorozatokat is elkaszálnak, ha azoknak túl nagy a bekerülési költsége.

Jól sejtettük, hogy baj van:

“Még túl olcsó is” – Ezzel indokolja az áremelkedést a Disney+ igazgatója

 

×