A Cloud 9 esélyesebb volt papíron, ám mit sem ér ez az arénában.

Október 31-én startolt el az idei év legnagyobb CS:GO eseménye, a Intel Extreme Masters Rio Major 2022. A több mint egymillió dolláros összdíjazásért összesen 24 csapat küzdhetett meg. A Valve egy ideje három szakaszra osztja fel az ilyen jellegű versenyeit. Challengers Stage, Legends Stage és Champions Stage. A Challengers Stage legjobb 8 csapata jut tovább a Legends részre, ahol további nyolc csapat vár rájuk.

A Legends Stage-ben továbbra is Swiss rendszerben zajlanak az összecsapások, illetve szintén három győzelemre vagy épp vereségre van szükségük az alakulatoknak, hogy továbbjussanak/kiessenek. A Champions Stage-ben már egyenes ágon megy a móka, a Major legjobb 8 csapata küzd a döntőbe jutásért. Hazánk egyetlen Major játékossal büszkélkedhetett a brazil eseményig. DeadFox matricáját négyszer is megvásárolhattuk 2017 és 2019 között, ám három évig sötétség köszöntött a hazai közösségre.

Szerencsére ismét szurkolhattunk magyar játékosnak!

Torzsás ‘torzsi’ Ádám

Torzsi 2021 májusának végén távozott a Budapest Five csapatából, hogy a MOUZ NXT kötelékében folytathassa pályafutását. Az eredmények magukért beszéltek, olyannyira, hogy 2022 elején a vezetőség úgy döntött, ideje a nagycsapatos bemutatkozásnak. Sajnos a májusi Major kijutás akkor még nem jött össze, ám a brazil Major kvalifikációja előtt már erősen előttünk lebeghetett, hogy 2019 után ismét magyar játékos matricáját vásárolhatjuk meg.

Az RMR kvalifikáción két hazai játékosnak szurkolhattunk. A MOUZ kötelékében Torzsit, míg a Sangal ötösében Koryt találhattuk meg. A sors fura fintora, hogy mindkét csapat 2-2 mérleggel állt az utolsó napon, így az egykori csapattársaknak egymás ellen kellett megmérkőzniük délután az utolsó slotok egyikéért. A magyar rajongók így keserédes szájízzel élvezhették a mecset. Biztosra vehették, hogy legalább egy játékos képviseli Magyarországot a Majorön, ám az álom, a dupla részvétel így már nem volt opció. A meccset végül a MOUZ nyerte, hétvégén pedig már meg is érkeztek a torzsi matricák a játékba. 

Az eddigi menetelés

Irány a Champions Stage! – A TOP 8 Major csapat között torzsi és a MOUZ

A MOUZ nem kegyelmezett az első, Challengers szakaszban, így 3-0-ás mérleggel jutottak át a mezőnyön, mely után nem is volt kérdéses, hogy a Legends Stage is tartogathat még sikereket az ötösnek. A biztató kezdés itt sem maradt el, ám a BIG és az Outsiders csapata is kemény diónak bizonyult. 2-2-es mérleggel következhetett a mindent eldöntő mérkőzés az ENCE ellen. Igazán izgalmas találkozónak lehettünk szemtanúi, ám végül torzsiék neve mellé került a kettes szám, így a Major legjobb 8 csapata közé írhatták be magukat. Ellenfélként a Cloud 9 csapatát kapták, a fogadóirodák az amerikai organizációt tartották erősebbnek.

MOUZ – Cloud 9

 

Csütörtök este, magyar idő szerint 21:00 után kezdődött a BO3-as összecsapás. Inferno, Overpass és Ancient pályákat szavazták meg a csapatok. Inferno igazi érzelmi hullámvasút volt a nézők számára, egy ideig fej-fej mellett áll a MOUZ és Cloud 9, ám az utóbbi kicsit nagyobb lendülettel bőven 10 kör fölé lőtte magát. Ezt követően torzsiék hoztak pár nagyon szép kört, de ez sem volt elegendő a Hobbit vezette alakulat ellen. 1-0 a Cloud 9-nak, jöhetett Overpass. 

 

Overpass a Cloud 9 egyik, ha nem a legjobb pályája, így szinte mindenki biztos volt abban, hogy 2-0 lesz a meccs végeredménye. A MOUZ gárdáját ez sem tántorította el, elképesztően jól játszottak a meccs első felében. Torzsi is szinte minden körben megvillant, öröm volt nézni a csapatot. A meccs második felében kicsit megtorpantak, ám végül 16-13-ra behúzták a C9 pályáját. 1-1, jöhetett a mindent eldöntő Ancient.  

 

A harmadik pálya első köreiben erőteljes C9 dominancia érződött, melyet csak a hatodik körben tudott megtörni a MOUZ. Ezt követően azonban elképesztő menetelésbe kezdtek torzsiék, 8 kört sikerült hozniuk T oldalon. A bukott második pisztolykör után máris visszatámadott a MOUZ, esélyt sem nagyon adva a Cloud 9 csapatának. Brutális erőfölényben fejezték be a meccset, 16-9-re nyerték meg végül az utolsó pályát.

Ez bizony azt jelenti, hogy a legjobb 4 csapat közé jutott a MOUZ, szombat este az Outsiders csapata ellen vívnak meg, hogy kiderüljön, melyik csapat méltó a döntőre. 

Gratulálunk torzsinak és a MOUZ csapatának!

VILLÁMKVÍZ: Felismered 10 játék screenshotját mindössze 1 perc alatt?

×